Silniční doprava

TOKOZ posiluje export specializovaných zámků pro kontejnerovou dopravu

Žďárský TOKOZ, tradiční výrobce zámků a kování, který letos slaví 100 let na českém trhu, uvádí nové visací zámky GAMA s prodlouženým obloukem určené pro kontejnerovou přepravu a logistické firmy.

TOKOZ reaguje na zvýšenou poptávku ze strany zahraničních klientů a distribučních partnerů. Stejně tak na zahraničních trzích roste poptávka i po zámcích typu Vanlock a X Box, které jsou určeny pro automobilovou dopravu. Segment logistiky se už teď významně podílí na celkovém exportním odběru zámků a tvoří více než 10 % exportního obratu divize Zámky a kování. Majoritní část tvoří zámky GAMA pro speciální zamykací mechanismy a Vanlock.

Růst poptávky po zabezpečení v logistice dokazuje zvýšený zájem na zahraničních trzích, kdy v posledních měsících TOKOZ zdvojnásobil export zabezpečovacích mechanismů X Safety Box, Vanlock a dalších. Úspěch TOKOZ zaznamenal také se svými unikátními přídavnými zámky Vanlock, které jsou určeny pro nákladové prostory automobilů. Podařilo se mu s nimi proniknout i na trhy ve Španělsku, Maďarsku a Belgii, na kterých vládne v tomto odvětví velmi silná konkurence. Se zámky Vanlock slaví firma další úspěch v západní Evropě, kde s nimi v současnosti zabezpečuje vozový park francouzské divize americké přepravní společnosti FedEx.

Právě v logistice vidí TOKOZ velký potenciál růstu. „Množství globálně přepravovaného zboží každoročně roste a význam tohoto odvětví s ním. Chtěli bychom se proto více zaměřit právě na tuto oblast a posílit naše postavení jako dodavatele bezpečnostních řešení pro přepravce. Díky naší inovaci v podobě dlouhých oblouků očekáváme v tomto segmentu až zdvojnásobení obratu,“ říká Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ.

Zámky GAMA, nově nabízené i s variabilní délkou oblouku, jsou vyráběny z kalené oceli, a to včetně prodloužených oblouků. Jsou certifikovány českou technickou normou ve 3., respektive 4.  bezpečnostní třídě. Kromě záruky zabezpečení proti bumpingu, vyhmatání a odvrtání jsou také spolehlivé v extrémních klimatických podmínkách, což je velkým přínosem právě pro přepravu námořních kontejnerů. Zámky jsou kompatibilní se systémem hlavního a generálního klíče s produkty TOKOZ PRO, který je tvořen unikátním patentovaným systémem otočných stavítek, nepřekonatelným pomocí tichých zlodějských metod nebo odvrtání.

TOKOZ si od této inovace slibuje hlavně zvýšení zakázek z oblasti logistiky, což potvrzuje i Petr Neuvirt: „Přepravní systémy, kontejnery apod. mají mnohdy rozdílné a komplikované zavírání. Proto se musí jejich zabezpečení často řešit individuálně a zakázkově. Chtěli jsme proto našim zákazníkům a zahraničním distributorům nabídnout flexibilnější možnosti ve výběru zabezpečení.“ 

Zámky Gama s prodlouženým obloukem jsou určeny zejména na export a měly by významně rozšířit počet zákazníků z řad logistických společností. Důležitým a rostoucím trhem pro odbyt zámků GAMA je Nizozemí, významné evropské překladiště, a nově tyto zámky TOKOZ exportuje také do pobaltských zemí a Běloruska. Dalšími významnými odběrateli těchto zámků jsou společnosti zajišťující přepravu nebezpečných odpadů a oblíbené jsou také při zabezpečení průmyslových areálů.

Back to top button