Silniční doprava

TQM má nové tahače Scania

TQM má nové tahače Scania. Opavská společnost TQM – holding s.r.o. opět rozšířila svůj vozový park, a to o čtyři nové tahače značky Scania – dva R 530 a dvě vozidla nejvyšší řady, modely 530 S. Vedení TQM věří, že investice do vozového parku bude mít pozitivní dopad na rozsah a kvalitu služeb, které společnost poskytuje a současně umožní řidičům pracovat v maximálním komfortu a bezpečí.  

Všechna čtyři vozidla patří k tomu nejlepšímu, co může Scania svým zákazníkům nabídnout. Vybaveny jsou jedinečným osmiválcovým motorem o objemu 16,4 litru, který značka nabízí jako jediný výrobce v Evropě. „V tomto konkrétním případě mají motory výkon 530 koní, točivý moment 2800 Nm a nabízejí tak výraznou výkonovou rezervu pro většinu použití a rozumnou spotřebu paliva. To i díky spojení s nejnovějšími automatizovanými převodovkami Opticruise,“ říká Radek Březík, oblastní manažer prodeje Scania Czech Republic.

Dvojice 530 S navíc přidává i nejvyšší řadu kabin pro dálkovou dopravu. Řada S byla vyvinuta tak, aby nabídla nepřekonatelné pohodlí a styl. Výsledkem je vnitřní prostor s rovnou podlahou, rozšířené odkládací prostory a výjimečný výhled z místa řidiče.

Důvodů, proč se TQM rozhodla pro nákup nových tahačů Scania, je více. „Provoz vozového parku Scania má v podmínkách naší společnosti prokazatelně nejnižší náklady. Vozidla Scania považujeme za kvalitní, ale i přesto je každé vozidlo zajištěno plným servisním kontraktem. Zmíněné rozšíření je pro nás unikátní. Poprvé máme ve vozovém parku TQM vozidla Scania nejvyšší řady,“ říká Ing. Svatopluk Kříž, ředitel nákladní dopravy TQM.

„Jsme rádi, že společnost TQM opět rozšířila svoji flotilu o tahače značky Scania. Věřím, že její řidiči ocení komfort kabin nejvyšší řady a sílu motorů V8. Do rukou se jim dostávají špičkové stroje,“ prohlásil Radek Březík.

TQM si je vědoma významu svých řidičů a toho, jak důležitou roli hrají při zajišťování kvality a spolehlivosti dopravních služeb pro obchodní partnery. Společnost se rozhodla svým nejlepším řidičům pořídit prémiové nákladní soupravy. „Všichni (nejen) v dopravě víme, že být řidičem nákladní dopravy je náročné povolání. Chceme tímto krokem naše řidiče motivovat a odměnit je,“ dodává Ing. Svatopluk Kříž. 

Tahače Scania 530 S jsou součástí nově pořízených nákladních souprav, které doplňují dva prémiové návěsy Kӧgel SNCO 24. Výsledkem je vskutku exkluzivní podívaná dokonale sladěné soupravy s nejvyššími parametry výbavy. Návěsy Kӧgel SNCO 24 jsou oproti standardu vybaveny mechanikou zvedání na první a třetí nápravě, půlkruhovými blatníky se systémem Anti Spray, který zajišťuje ochranu okolních vozidel proti rozstřiku vodní mlhy, dvěma skříněmi na palety (první nabízí prostor pro 24 europalet, druhá pro 8 europalet) nebo prémiovým osvětlením návěsu LED světly. Veškeré viditelné součásti návěsu jsou ve žluté barvě TQM, dokonce i střešní plachta. 

„S novou nákladní soupravou jsem spokojen. Výbava, provedení, parametry jsou ty nejlepší, co u nás v TQM může řidič mít. Je to pro mě motivace, abych své pracovní povinnosti plnil co nejlépe,“ říká řidič mezinárodní kamionové dopravy Lukáš Richter ze společnosti TQM.

Zdroj
Scania

Přečtěte si také

Back to top button