Zprávy

Univerzální pomocník pro vnitropodnikovou logistiku – nový EZS 350

Robustní provedení, oceněný design a ergonomické vybavení pro komfortní ovládání a maximální bezpečnost.

Jungheinrich uvedl na trh nový velmi výkonný tahač – EZS 350, včetně XL verze s rozšířeným bateriovým prostorem umožňující tažení přívěsů až do hmotnosti 5 tun. Tento robustní, univerzální a velmi hospodárný tahač je založen na novém výrazném designu horizontálních vychystávacích vozíků ECE s reflektory a světly v LED provedení. Vozík je vybaven výkonným a hospodárným motorem 2,8 kW v technice střídavého proudu a zvládne rychlost jízdy 8 km/h s nákladem a 12,5 km/h bez zatížení s optimálními hodnotami zrychlení. Rekuperační brzdění s akumulací energie v baterii prodlužuje provozní dobu. “Při porovnání všech standardních tahačů na trhu dosahuje EZS 350 nejvyššího výkonu a nejnižší spotřeby energie” vysvětluje Oliver Rosenthal, produktový manažer pro tahače Jungheinrich, a dodává: “Různé varianty baterie umožňují přizpůsobit vozík každé aplikaci a nastavit optimální dobu použití bez nutnosti výměny baterie.”
 
Jungheinrich rovněž nabízí verzi XL tahače EZS 350, s olověnou baterií včetně garance “2Shifts1Charge”, která zaručuje provoz tahače po dobu dvou směn na jedno nabití baterie. Vozík je možné volitelně vybavit také Li-Ion baterií s velmi krátkou dobou nabíjení umožňující nepřetržitý třísměnný provoz bez výměny baterie. Za 30 minut je baterie nabitá na 50 procent kapacity a za 80 minut na 100 procent své kapacity. Kromě vysoké disponibility vozíku je výhodou pro uživatele také bezúdržbové provedení a delší životnost baterie.
 
Kromě vysoké hospodárnosti kladl Jungheinrich při vývoji velký důraz také na robustní tvar vozíku. Díky velmi vysokému rámu v přední části a ochraně převodovky proti nárazům je EZS 350 vhodný pro nejnáročnější použití.
 
Multifunkční volant jetPILOT, který získal ocenění Red Dot Design, umožňuje ergonomické řízení vozíku podobně jako v automobilu. S větším rozsahem nastavení umožňujícím ještě nižší polohu volantu lze řízení optimálně přizpůsobit i pro řidiče malé postavy. Díky asistenčnímu systému curveCONTROL a lepší poloze těžiště je možné vozík spolehlivě a stabilně ovládat i v obtížných jízdních situacích a při jízdě do zatáčky. Nízká plošina umožňuje snadné nastupování a vystupování na velké ergonomické pracoviště řidiče. Pro zajištění ještě vyššího komfortu obsluhy může být tahač EZS 350 volitelně vybaven odpruženou plošinou, výškově nastavitelnou opěrkou zad s optimalizovanou horní částí pro bezpečné přidržení při couvání a sklápěcí sedačkou. K dispozici je i komfortní plošina pro řidiče vysoké postavy.
 
Při použití jako tažný vozík soupravy nabízí EZS 350 také další funkce. Například přívěsy Jungheinrich GTE a GTP lze ovládat přímo kolébkovým přepínačem zdvihu a spouštění integrovaným ve volantu jetPILOT. Aktuální zdvižený nebo spuštěný stav se zobrazuje na novém dvoupalcovém displeji. Obsluha tak má okamžitý přehled o přívěsech. Kromě toho nabízí displej řidiči informace o stavu nabití baterie, počtu motohodin, rychlosti jízdy, chybových kódech a výběr některého ze tří jízdních programů. Jako ochrana proti neoprávněnému použití může být vozík volitelně spuštěn systémem EasyAccess přes klávesnici, PIN nebo kartu transpondéru.
 
Jako další volitelnou výbavu z oblasti bezpečnosti nabízí Jungheinrich integrovaný systém denního svícení DayLED pro lepší viditelnost vozíku ve špatně osvětlených halách a také systém Floor Spot, který vytvoří ve vzdálenosti asi tří metrů před vozíkem červený světelný bod pro snížení nebezpečí kolize v nepřehledných místech.
 
“Sofistikovaná ergonomie a technologie tahače EZS 350 zajišťuje šetrné a bezpečné pracovní podmínky vnitropodnikové logistiky s vysokou efektivitou nákladů a energie,” říká Matthias Maurin, vedoucí Warehouse Product Sales & Price managementu u Jungheinrichu.
 

Přečtěte si také

Back to top button