Elektromobilita

DKV Mobility spolupracuje se společností Milence

DKV Mobility spolupracuje se společností Milence. Společnost DKV Mobility, přední evropská B2B platforma pro platby a řešení na cestách, rozšiřuje svou dobíjecí síť pro elektricky poháněná nákladní vozidla o vysokovýkonné dobíjecí body s výkonem až 400 kW.

Zákazníci společnosti DKV Mobility získají přístup do sítě pro dobíjení nákladních vozidel firmy Milence. Tento nizozemský provozovatel dobíjecích stanic sídlí v Amsterdamu a specializuje se na řešení pro nákladní vozidla.  

Milence a GreenFlux, dceřiná firma společnosti DKV Mobility, která má na starosti kompletní nabídku služeb DKV Mobility pro dobíjení elektricky poháněných vozidel, podepsaly nedávno smlouvu o spolupráci. První dobíjecí stanice vhodná i pro nákladní vozidla byla připojena k elektrické síti v nizozemském městě Venlo.  

Společnost Milence hodlá v první polovině roku 2024 uvést do provozu dobíjecí stanice v dalších evropských zemích. Do roku 2027 plánuje vybudovat a zprovoznit 1 700 veřejných vysokovýkonných dobíjecích bodů pro elektromobily po celé Evropě, a to včetně megawattových dobíjecích systémů. Nové dobíjecí body jsou přístupné držitelům karty DKV +Charge.

„Řešení pro dobíjení v odvětví dopravy jsou hlavní hybnou pákou na cestě k mobilitě ohleduplnější ke klimatu a nepostradatelnou součástí energetického mixu budoucnosti. Máme radost, že můžeme partnerstvím s firmou Milence přispět k etablování řešení pro zásobování nákladních vozidel v oblasti elektromobility,“ říká Sven Mehringer, jednatel divize Energy & Vehicle Services ve společnosti DKV Mobility.

„DKV Mobility je v tomto odvětví významným hráčem s velmi silnou zákaznickou základnou v celé Evropě. Máme radost, že DKV Mobility umožní zákazníkům přístup k našim dobíjecím stanicím a řidičům nákladních vozidel v celé Evropě nabídne snadné a bezproblémové dobíjení v naší síti, kterou budeme nepřetržitě rozšiřovat. U našich stanic naleznou dobíječky CCS* s výkonem až 400 kW, které patří v současnosti mezi nejvýkonnější. Navíc plánujeme rychlý přechod na technologii megawattového nabíjení MCS (Megawatt Charging System), jakmile bude dostupná, abychom připravili půdu pro dobíjení výkonem až 1 000 kW a více. To znamená, že nákladní vozidla pro dálkovou dopravu se sadou akumulátorů o kapacitě 600 kWh a dojezdem cca 500 kilometrů bude možné prostřednictvím MCS kompletně nabít za pouhých 30 až 45 minut,“ vysvětluje Roel Vissers, obchodní ředitel společnosti Milence.

DKV Mobility nabízí s 564 000 veřejnými a částečně veřejnými dobíjecími body pro elektromobily v celé Evropě přístup k jedné z největších evropských sítí pro dobíjení elektricky poháněných vozidel.

Zdroj
DKV Mobility

Přečtěte si také

Back to top button