Letecká doprava

Bell Helicopter oznamuje nové investice v Evropě a posiluje svou centrálu v Praze

Investice a silná zákaznická poptávka učinily z Evropy nejsilnější region pro Bell Helicopter.

Bell Helicopter, dceřiná společnost Textron Inc. (NYSE: TXT), oznamuje, že přetváří svou pobočku v Praze v České republice na své regionální centrum se zaměřením na řízení objednávek, doručovací služby a poprodejní servis tak, aby uspokojila rostoucí poptávku zákazníků na celém evropském trhu.
 
Kromě posílení stávajícího pražského centra společnost uveřejnila své plány pro budoucí investice v Evropě, včetně rozšíření služeb v oblasti objednávek na míru a regionálních školicích kapacit. Společnost také oznamuje právní změnu názvu své centrály z Aviation Service, a.s. na Bell Helicopter. Tato oznámení proběhla během slavnostní akce se zákazníky, která se konala na konci minulého týdne v objektu společnosti za účasti Normana Eisena, velvyslance Spojených států v České republice,  Otty Jelinka, kanadského velvyslance v České republice a Karla Novotného, náměstka ministra na Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR.
 
„Nepřetržité investice v regionu potvrzují náš závazek vůči evropským zákazníkům, kterým chceme nabídnout regionální pobočku poskytující špičkové služby a podporu, díky nimž jsme známí po celém světě,“ řekl John Garrison, prezident a výkonný ředitel společnosti Bell Helicopter. „To nás vzhledem k naší 50leté tradici v tomto regionu a vzhledem k hlubokému porozumění specifických potřeb evropského trhu s rotorovými letadly obzvláště těší,“ dodal John Garrison.
 
Tyto kroky ukazují sílu značky Bell Helicopter v Evropě a její závazek k rozšíření služeb poskytovaných evropským zákazníkům. Co se týče počtu dodávek rotorových letadel Bell Helicopter, zažila poptávka zákazníků v Evropě v průběhu posledních dvou let exponenciální růst. V důsledku tohoto růstu společnost uznala potřebu poskytovat v Evropě kompletní servis v oblasti objednávek na míru a jejich dodání. Chce tak pokrýt potřeby v oblasti údržby a modernizace již stávající flotily strojů Bell Helicopter a poskytnout kompletační služby a objednávky na míru pro nově objednaná letadla. 
 
„Naši evropští zákazníci nám říkají, že stroje Bell Helicopter poskytují ideální kombinaci bezpečnosti, výkonu, spolehlivosti a kvality, a to je důvodem, proč jsme v průběhu posledních několika let zažili v regionu tak obrovský růst. Ve společnosti Bell Helicopter jsme nadšení z možností dalšího růstu v Evropě a v následujících letech očekáváme stabilní nárůst poptávky zákazníků po našich komerčních letadlech v celém regionu,“ řekl Garrison.
 
V únoru 2010 společnost Bell Helicopter oznámila akvizici společnosti Aviation Service, a.s., světového poskytovatele modifikací, modernizací, avionických a speciálních řešení pro letectví se sídlem v Praze. Krátce poté dosáhla společnost osvědčení v bodu 145 od Evropské agentury pro bezpečnost letectví (EASA) a také získala certifikaci od Ukrajinské státní aviatické správy v bodu 145 o Oprávnění organizace údržby. V roce 2013 EASA udělila společnosti rozšířené a aktualizované oprávnění organizace k projektování (DOA) umožňující provedení zásadních změn v primární struktuře a také v interiérech kabin všech modelů Bell Helicopter.
 
„Kvalifikace pražského týmu i nadále roste, každý den realizujeme náročnější objednávky,“ řekl Eric Cardinali, výkonný viceprezident zákaznické podpory a servisu Bell Helicopter. „Společnost plánuje další investice od posílení centrály a navýšení kapitálu až po specializované školení personálu a certifikace s cílem zajistit ty nejmodernější a nejkomplexnější služby uspokojující dlouhodobé potřeby a očekávání našich zákazníků,“ dodal Eric Cardinali.
 
Centrála Bell Helicopter v Praze doplňuje rozsáhlou síť poskytující podporu a služby po celé Evropě. Již přes 40 let podporuje Bell Helicopter z hlavního centra dodávek v Amsterodamu své zákazníky ve více než 50 zemích v Evropě, Rusku, na Blízkém východě a v Africe.
 
Společnost také vlastní Rotor Blades, Ltd. v Warminsteru v Anglii, centrum pro opravy čepelí, a má také 16 autorizovaných zákaznických servisních center Bell Helicopter, která se nacházejí v Evropě a Rusku, kde provádějí údržbu, opravy a generální opravy letadel Bell Helicopter. V současné době společnost usiluje o certifikaci akreditované tréninkové organizace (ATO) od EASA, a je držitelem ATO pro poskytování  vstupních pilotních kontrolních letů pro Bell 429 v regionu.
 

Přečtěte si také

Back to top button