Letecká doprava

České aerolinie a Smartwings rozjíždějí letecký most mezi Českem a Čínou, dovezou zdravotnický materiál

První letadlo Airbus A319 koncernu Smartwings Group dosedne po půlnoci v Praze s dodávkou dalšího potřebného zdravotnického materiálu z čínské Šanghaje.

O 24 hodin později je pak plánován přílet Boeing B737-900. Letecký most mezi Českem a Čínou organizují společně ministerstva vnitra, zdravotnictví a dopravy. Dodávku roušek odvezou hasiči z Prahy do skladu v Pardubicích.

„Je dobře, že se české letecké společnosti zapojily do přepravy potřebného zdravotnického materiálu. V následujících dnech a týdnech se tak budou letadla ČSA a Smartwings podle potřeby několikrát otáčet a přivážet desítky tun roušek, respirátorů, ochranných obleků a snad se podaří sehnat také plicní ventilátory. Zaměstnanci Smartwings Group zaslouží poděkování a mají moji podporu,“ říká vicepremiér a ministr průmyslu a dopravy Karel Havlíček.

Potřebný ochranný materiál objednává Ministerstvo vnitra spolu s Ministerstvem zdravotnictví, Ministerstvo dopravy a Ministerstvo zahraničních věcí pomáhají Českým aeroliniím a Smartwings vyřídit všechna potřebná povolení od čínských leteckých úřadů.

 

Přečtěte si také

Back to top button