Letecká doprava

Dalších 15 nákladních letadel

Dalších 15 nákladních letadel. Nákladní divize společnosti Emirates, největší mezinárodní letecké společnosti na světě, oznámila, že do její flotily přibude dalších 15 nákladních letadel.

Toto významné navýšení bude realizováno na základě oznámených objednávek a programu konverze nákladních letadel. Díky dodávkám nových osobních letadel, počínaje Airbusem A350 na konci léta 2024 a 777-X o rok později, dojde také k posílení kapacity břišních prostor letounů.

Přečtěte si také

Dalších 15 nákladních letadel

V příštím desetiletí společnost Emirates SkyCargo očekává zdvojnásobení stávající kapacity, rozšíření sítě nákladních letadel o více než 20 nových destinací a ještě větší flexibilitu a rozsáhlejší služby pro své zákazníky, a to díky flotile čítající více než 300 širokotrupých letadel: 777, 777-F, 747-F, A350 a A380.

Nabil Sultan, senior viceprezident divize Emirates SkyCargo, uvedl: „Zatímco ostatní mohou kvůli současné nestabilitě trhu váhat, Emirates SkyCargo pokračuje ve svých plánech s velkým nasazením. Střednědobé až dlouhodobé prognózy pro celosvětovou leteckou nákladní dopravu ukazují růstovou trajektorii v rozmezí 3–5 %. Když se k tomu přidá strategie Dubaje zdvojnásobit zahraniční obchod, kde bude hrát velkou roli multimodální logistika, a ekonomická aktivita na trzích v Perském zálivu, Západní Asii a Africe, je příležitost pro Emirates SkyCargo obrovská.“ 

„Zatímco budeme čekat na dodávku pěti nových letadel 777F v letech 2024 a 2025 a deseti letadel 777-300ER, která budou uvedena do provozu v příštích pěti letech v rámci našeho retrofit programu, okamžitou kapacitu nám poskytnou dvě nově pronajatá letadla 747-F. Nicméně domníváme se, že ani další letadla nebudou kapacitně dostačující. Do té doby budeme mít systém údržby a oprav připravený tak, abychom mohli rychle a efektivně rozšířit náš program konverze nákladních letadel,“ upřesnil Nabil Sultan.  

Dva letouny Boeing 747-F zajištěné na základě dlouhodobého pronájmu s posádkou doplňují stávající flotilu 11 nákladních letounů Boeing 777 a v současné době jsou nasazovány třikrát týdně do Chicaga a devětkrát týdně do Hongkongu. 

 „Díky novým letadlům můžeme rozšířit naši síť nákladních letadel a posílit tak propojení s hlavní sítí Emirates. Nová skladba flotily nám také poskytuje větší flexibilitu v obsluhování našich zákazníků. Emirates SkyCargo rovněž investuje do vývoje nových produktů a do urychlení digitalizace a technologických inovací. Naší ambicí je být lídrem na trhu v poskytování specializovaných řešení, která jsou rychlá, spolehlivá, flexibilní a efektivní,“ zakončil Nabil Sultan.

Minulý týden společnost Emirates SkyCargo spustila zcela novou reklamní kampaň, která ukazuje, jak „Svět s Emirates SkyCargo funguje lépe“. Reklama prostřednictvím každodenních scénářů ukazuje, jak zásadní je její logistická činnost pro spojení lidí a produktů po celém světě, ať už jde o životně důležitou zdravotní péči, čerstvé ovoce, květiny, domácí zvířata nebo cennosti.

Zdroj
Emirates

Přečtěte si také

Back to top button