Letecká doprava

Emirates pošle v polovině července do vzduchu A380. Praha si musí počkat, létat bude do Londýna a Paříže

Letecká společnost Emirates oznámila návrat vlajkových letounů A380 do provozu. Letadla budou od 15. července nasazena na linkách směrem Londýn Heathrow a Paříž. Stane se tak poprvé od nuceného uzemnění celé flotily v důsledku pandemie.

„Mezi našimi zákazníky je letoun A380 velmi oblíbený, jelikož nabízí jedinečný palubní servis. Jsme velmi potěšeni, že můžeme oznámit jeho návrat na oblohu. Od 15. července bude obnoven jeho provoz do Londýna a Paříže. Věříme také, že upravené palubní služby v rámci ochrany zdraví a bezpečí cestujících a posádky nebudou mít velký dopad na pohodlí během letu s A380,“ říká Adel Al Redha, provozní ředitel Emirates.

Přečtěte si také

Emirates také oznámila obnovení dalších linek: Dháka (od 24. června) a Mnichov (15. července). Společnost v současné době nabízí spojení do více než 40 destinací. Cestující si nyní mohou zarezervovat také lety mezi destinacemi v asijsko-pacifickém regionu, Perském zálivu, Evropě a Americe s přestupním spojením v Dubaji. Více informací naleznete zde.

Lety do Dháky a Mnichova budou obsluhovat letouny typu Boeing 777-300ER. Letenky lze zarezervovat na stránkách emirates.com nebo prostřednictvím cestovních kanceláří.

Zdraví a bezpečnost na prvním místě

Společnost Emirates přijala ucelený soubor bezpečnostních opatření, aby zajistila zdraví a bezpečí všech zákazníků i zaměstnanců společnosti, a to jak na zemi, tak ve vzduchu. Každý cestující například obdrží hygienický balíček, který obsahuje ochrannou masku, rukavice, antibakteriální ubrousky a dezinfekční prostředek na ruce. Více informací o bezpečnostních opatřeních Emirates naleznete zde.

Cestovní omezení

Cestující společnosti Emirates jsou i nadále upozorňováni, že v řadě zemí stále platí cestovní omezení. Do letadla mohou nastoupit, jen pokud splní cestovní požadavky a kritéria cílových destinací. Pro více informací navštivte tuto adresu. Návštěvníci Dubaje by měli mít po celou dobu pobytu uzavřené mezinárodní zdravotní pojištění, které pokrývá také případné onemocnění COVID-19. Více informací o požadavcích pro vstup do země naleznete zde.

Přečtěte si také

Back to top button