Letecká doprava

Emirates SkyCargo investuje 3,6 miliardy AED (1 mld. USD) do nových letadel a přestavby stávajících

Přední nákladní letecký dopravce Emirates SkyCargo dnes oznámil, že v roce 2022 zařadí do své flotily dva nové Boeingy 777F a zároveň přemění čtyři osobní letadla typu Boeing 777-300ER na nákladní během roku 2023 a 2024.

Jeho Výsost šejk Ahmed bin Saeed Al Maktoum, předseda představenstva a generální ředitel letecké společnosti Emirates Airline a Emirates Group, řekl: „Poslední dva roky poukázaly na důležitost dodavatelských řetězců a dostupnost kapacity v nákladní přepravě. Emirates hraje klíčovou roli při přepravě zboží zákazníkům a spotřebitelům po celém světě, jakožto jeden z největších leteckých nákladních dopravců. Nová investice navýší silně poptávanou kapacitu a posílí cargo divizi Emirates.

Přečtěte si také

Nové Boeingy 777F

Emirates SkyCargo podepsala kupní smlouvu na dvě nová nákladní letadla Boeing 777F, které budou dodány v dubnu a červnu 2022. Emirates SkyCargo byla prvním zákazníkem Boeingu 777F a letoun je od roku 2009 součástí její flotily. Boeing 777F hraje důležitou roli při přepravě důležitých komodit, ať již při přepravě základních komodit nebo zásilek citlivých na čas a teplotu.

„Jsme poctěni, že Emirates opět vložila důvěru do letadla 777 Freighter,“ řekl Ihssane Mounir, viceprezident Boeingu pro obchod a marketing. „Emirates je největším provozovatelem Boeingu 777 a její úspěch je důkazem efektivního využití 777 na trhu.“

Přestavby Boeingu 777-300ER

Emirates SkyCargo podepsala smlouvu s Israel Aerospace Industries (IAI) o přestavbě čtyř osobních letadel 777-300ER na plnohodnotné nákladní letouny. Dohoda také zahrnuje opci na další přestavby těchto letadel v pozdější fázi. Proměna započne v roce 2023, přestavba by měla být dokončena v roce 2024, přičemž proces proměny každého letadla zabere zhruba 5 měsíců.

„IAI je hrdá na to, že spolupracuje s předními experty v regionu. Jsme světovou jedničkou v přestavbách osobních letadel na nákladní,“ řekl výkonný ředitel a prezident IAI Boaz Levy. „V současné době proměňujeme společně se společností GECAS první B777-300ER. Na další vzestup e-commerce jsme připraveni.“

Vedle nákladních letadel nabízí Emirates i nákladní kapacitu v útrobách osobních letounů. Během pandemie upravila Boeingy 777-300ER na takzvané „mini-freightery“ odstraněním sedadel v ekonomické třídě, aby se vytvořil další nákladní prostor. Emirates SkyCargo má v současnosti 16 těchto mini-freighterů ve své flotile.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button