Letecká doprava

Emirates SkyCargo v České republice v roce 2012 přepravila náklad o hmotnosti 8,5 milionu kilogramů

Společnost Emirates SkyCargo během předchozího roku zaznamenala 30% nárůst hmotnosti přepraveného zboží mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty.

Emirates, jedna z nejrychleji rostoucích leteckých společností, dnes oznámila, že mezi Českou republikou a centrem společnosti – Dubají, v roce 2012 přepravila náklad o hmotnosti neuvěřitelných 8,5 milionu kilogramů. Tento údaj je ve srovnání s loňským rokem o 30 % vyšší a dokazuje, že obchod mezi oběma zeměmi i nadále vzrůstá.
 
Znamená to, že společnost Emirates přepravila v roce 2012 mezi Českou republikou a Spojenými arabskými emiráty až 163 000 kilogramů zboží týdně. Tento výsledek je odrazem mezinárodního úspěchu společnosti Emirates SkyCargo, která v minulém roce získala několik mezinárodních ocenění včetně ceny pro mezinárodního dopravce roku (Air Cargo Carrier of the Year) udělovanou v rámci Global Freight Awards. Značnou část zboží přepraveného společností Emirates SkyCargo tvoří proslavené české sklo, jež je pravidelně vyváženo na Blízký východ a dále.
 
Je také nejvíce vyváženým zbožím z České republiky, po kterém následují produkty strojírenského průmyslu a součástky pro automobilový průmysl. Naopak nejvíce se do České republiky dováží ovoce, zelenina a čerstvé ryby. Jakub Kolář, manažer Emirates SkyCargo pro Českou republiku, řekl: „To, že naše pobočka během minulého roku přepravila náklad o hmotnosti 8,5 milionů kilogramů, je skvělá zpráva pro český byznys i pro náš pražský tým. Meziroční nárůst o 30 % dokazuje silnou poptávku na trhu a doufáme, že bude pokračovat i v roce 2013.“
 
A dodává: „Náš Emirates SkyCargo tým se snaží zajistit, abychom našim klientům dodávali za jejich peníze nejlepší možné služby a hodnoty. Díky stále se rozšiřující síti linek se cestující i náklad z Česka dostanou do exotických, ale i dalších destinací.“ Emirates SkyCargo nabízí největší nákladní kapacitu – denně na palubě každého letounu mířícího na pražské letiště a z něj přepraví až 29 tun nákladního zboží.
 
 
O Emirates
Emirates je jedna z nejrychleji rostoucích aerolinií na světě a již získala přes 500 mezinárodních ocenění za svou jedinečnost. Věrnostní program společnosti má po celém světě více než 7 milionů členů. Emirates létá do 126 destinací v 74 zemích a provozuje 190 letadel Airbus a Boeing se širokým trupem a má objednáno 210 dalších v hodnotě více než 62 miliard dolarů.
 

Přečtěte si také

Back to top button