Letecká doprava

Emirates zahájila denní linku A380 na Mauricius

Společnost do své letecké sítě přidala 24. destinaci obsluhovanou A380.

Emirates, globální společnost spojující lidi a místa po celém světě, v pondělí zahájila 24. linku obsluhovanou letounem A380. Společnost se svými partnery na Mauriciu připravila pro letoun A380 stylový pozdrav v duchu „Hello A380“. Během slavnostního ceremoniálu na počest zahájení denní linky obsluhované A380 společnost Emirates podepsala novou a rozšířenou desetiletou smlouvu o obchodní spolupráci se společností Air Mauritius a obnovila Memorandum o porozumění (Memorandum of Understanding) s Mauricijským úřadem pro propagaci cestovního ruchu.  
 
Letoun A380 umožní aerolinkám na krásné souostroví uprostřed Indického oceánu přepravit každý den o 153 cestujících více. Společnost Emirates se stala první leteckou společností na světě, která obsluhuje tímto letounem linku do jakékoliv destinace v Indickém oceánu. Poptávka po cestách na tento ostrov stoupá, jen v roce 2012 společnost Emirates mezi Mauriciem a globální sítí 130 destinací v celkem 78 zemích přepravila 350 000 cestujících a 6 000 tun carga. Inauguračního letu nově zahájené denní linky obsluhované A380 se zúčastnilo 500 pasažéru.
 
Letoun přistál na mezinárodním letišti Sira Seewoosagura Ramgoolama na Mauriciu i s Emirates VIP delegací ve složení: Thierry Antinori, výkonný viceprezident a obchodní ředitel letecké společnosti Emirates Airline, Adnan Kazim, senior viceprezident pro divizi plánování, aeropolitických a průmyslových záležitostí, Majid Al Mualla, senior viceprezident divize pro komerční operace, centra (země Perského zálivu, Blízký východ, Irán & západní Asie), a Orhan Abbas, senior vice prezident pro komerční operace (region Latinské Ameriky, střední a jižní Afriky). Delegaci po přistání přivítal Michael Sik Yuen, čestný ministr pro turismus a volný čas Republiky Mauricius, Andre Viljoen, výkonný ředitel společnosti Air Mauritius, Anand Kinnoo, úřadující ředitel civilního letectví Republiky Mauricius, a Rohit Ramnawaz, ředitel mauricijského letiště.    
 
„Od srpna 2008 letouny A380 společnosti Emirates přepravily více než 18 milionů cestujících. Naši cestující tento letoun milují a poptávka po letech obsluhovaných tímto letounem je i nadále vysoká,“ řekl Thierry Antinori, výkonný viceprezident a obchodní ředitel letecké společnosti Emirates Airline, „letoun A380 na lince na Mauricius poskytne zákazníkům cestujícím přes centrum společnosti v Dubaji z klíčových trhů, jako je Londýn, Paříž, Moskva a Šanghaj, jedinečné služby a zážitky. Zákazníci získají možnost vyzkoušet služby a produkty, kterými je společnost Emirates celosvětově proslulá a jež nabízí v první třídě, byznys třídě i ekonomické třídě. Větší letadlo také znamená, že na tento krásný ostrov budeme moci denně přepravit o 153 cestujících více.  Tento krok také ilustruje přetrvávající podporu turismu a cestovního ruchu v zemi.“    
 
Mauricius proslul zejména svými prvotřídními plážemi a místní pohostinností. To se potvrdilo i během slavnostního příletu letounu A380. Společnost Emirates navázala spolupráci se stovkou místních rybářů a společně u příležitosti pozdravení mezinárodních cestujících a letounu A380 z loděk sestavili stylové mauricijské pozdravení “Hello A380”. Uvítání bylo uspořádáno v oslňujících prostranstvích Blue Bay Reserve Marine Park, který se nachází na jihovýchodě ostrova. Let A380 bude provozován pod číslem EK 701 a z mezinárodního letiště v Dubaji bude odlétat v 3:10 a na Mauricius přiletí v 9:40. Zpáteční let číslo EK 702 bude odlétat v 18:20 a do Dubaje přiletí v 1:10 následujícího dne. Společnost Emirates do této země provozuje denně ještě druhý let, který je obsluhován letounem Boeing 777-300. 
 
Mauricius se nyní připojí na seznam světových destinací, které aerolinky obsluhují vlajkovým letounem A380. Mezi ně patří Dubaj, Amsterdam, Auckland, Bangkok, Peking, Brisbane, Hongkong, Džidda, Kuala Lumpur, Londýn Heathrow, Manchester, Melbourne, Moskva, Mnichov, New York JFK, Paříž, Řím, Soul, Singapur, Šanghaj, Sydney, Toronto a nejnověji Los Angeles, kam společnost s A380 začala létat začátkem tohoto měsíce.  Emirates je s flotilou 42 letadel a objednávkou dalších 98 letounů A380 největším provozovatelem A380 na světě.
 

Přečtěte si také

Back to top button