Motorismus

Aby se kola dál točila

Azkar jako součást společnosti DACHSER oficiálním dopravcem cyklistické Vuelty.

AZKAR, španělská společnost ze skupiny DACHSER, byla oficiálním dodavatelem logistických služeb pro prestižní cyklistický závod Vuelta. Již popáté zabezpečovala veškerou logistiku a přispěla k úspěšné realizaci tohoto významného cyklistického závodu kolem Španělska, který vyvrcholil v neděli 15. září vítězstvím Chrise Hornera z týmu RadioShack.
 
Vuelta je po Tour de France a Giro d‘Italia třetím nejvýznamnějším cyklistickým závodem na světě. Za 3 týdny ujelo 198 závodníků celkem 3 300 km ve 21 etapách po celém Španělsku: od Galicie na severozápadě přes Andalusii na jihu, Katalánsko na severovýchodě až po souboj v Pyrenejích.
 
Před cyklisty vždy „vyrazila“ vozidla Azkaru plná vybavení, které se muselo bezpečně a včas dostat na často odlehlá místa, do cíle jednotlivých etap. Pro Azkar, oficiálního dodavatele logistických služeb, to je vždy velká zodpovědnost – celý peloton Vuelty šlape hladce jen tehdy, pokud se televizní technika, merchandising, zázemí pro tisk, catering a zdravotnické zařízení dostanou na místo včas. Proto Azkar využil celkem 28 návěsů XXL velikosti. K nim bylo připojeno dalších deset otevřených přívěsů, které sloužily pro potřeby účastníků Vuelty a doprovodným týmům (pódium, tři VIP zóny, kontrolní stanoviště, zdravotní stanoviště, zázemí pro sdělovací prostředky, tisk, kancelář, Junior-Vuelta), 12 krytých návěsů s plošinami a nepromokavými plachtami, tři skříňové návěsy pro merchandising, dva chladící vozy pro nápoje a jeden přepravní návěs, který sloužil jako mobilní kuchyně. Další kamion byl upraven na mobilní kancelář. Azkar také zajišťoval převoz televizní techniky pro vysílání Vuelty.
 
Více než 200 zaměstnanců Azkaru zabezpečovalo hladký průběh letošní Vuelty. Ti strávili plánováním, přípravami a během samotného cyklistického svátku přes 8 000 hodin. Když jste ve středu pozornosti, neexistují žádné kompromisy – při loňské Vueltě tým Azkaru hlásil pouze jednu prázdnou pneumatiku!
 
Juan Antonio Quintana, ředitel Azkaru, k Vueltě říká: „Cyklistika je z hlediska nasazení, týmové spolupráce a oddanosti ve Španělsku sportem číslo jedna. Vuelta je španělskou sportovní vlajkovou lodí – stejně tak jako je Azkar v logistice. Stěží bychom si mohli přát lepší ukázku našich schopností prvotřídního logistického providera s celosvětovou působností, než je perfektní zajištění dopravních potřeb Vuelty do nejmenšího detailu. To je kvalita, kterou zajišťujeme každý den pro všechny naše zákazníky, kteří se rozhodli svěřit logistiku do našich rukou.“
 
Azkar je jednou z největších logistických firem na Pyrenejském poloostrově a ve Španělsku je lídrem na trhu v oblasti sběrné služby pro průmysl. Společnost, kterou na přelomu roku koupila skupina DACHSER, zaměstnává více než 3 000 lidí.
 

Přečtěte si také

Back to top button