Motorismus

Continental uvádí novinku

Continental uvádí novinku. Continental, výrobce prémiových pneumatik, uvede na trh novinku z řad produktů pro celoroční využití, které jsou v Česku podle posledních průzkumů stále oblíbenější.

Nové pneumatiky Continental AllSeasonContact 2 nabízejí mimořádné vlastnosti, jež se projeví za zhoršených klimatických podmínek, a vedle toho přispívají také k nižší spotřebě pohonných hmot a tím i menším nákladům na přepravu.

Přečtěte si také

Continental uvádí novinku

Celoroční pneumatiky jsou mezi českými řidiči čím dál populárnější – podle průzkumu společnosti Continental na ně již nyní spoléhá 14 procent tuzemských motoristů a takřka třetina dalších uvažuje o jejich pořízení.  Pro celoroční pneumatiky se řidiči rozhodují z celé řady důvodů – od časové úspory, spojené s návštěvou servisu při přezouvání, přes připravenost na jakékoliv počasí až po finanční aspekty. 

Přezutí na celoroční pneumatiky je vhodné hlavně u řidičů, kteří v průběhu roku jezdí méně a na kratší vzdálenosti, a nedokážou tak efektivně využít sezónní pneumatiky v rámci jejich životního cyklu. Stejně tak celoroční obutí ocení motoristé, kteří žijí v udržovaných městech mimo horské oblasti a kteří nejezdí do hor za zimními radovánkami.

Společnost Continental si je tohoto trendu mezi českými řidiči velmi dobře vědoma, a proto do své nabídky zařazuje novou generaci celoroční pneumatiky s označením Continental AllSeasonContact 2. Jedná se o druhou generaci oblíbené a prověřené řady AllSeasonContact, která se v testech motoristických magazínů pravidelně umisťuje mezi nejlepšími celoročními pneumatikami.

Dlouhá životnost, nízký valivý odpor

Nový produkt nabízí zvýšenou efektivitu díky pokročilé technologii směsi a designu běhounu. Výsledkem je snížený valivý odpor, který zaručuje delší životnost pneumatiky, ale také nízkou spotřebu. Nízký valivý odpor má zásadní význam pro snižování energetických ztrát, což je faktor důležitý pro majitele elektromobilů či automobilů s hybridním pohonem. 

„S pokrokem technologií mají motoristé stále větší důvěru v celoroční pneumatiky, proto jejich obliba neustále roste – zejména u řidičů s nižším kilometrovým nájezdem. Díky vlastnostem nového obutí AllSeasonContact 2 se řidiči budou na silnicích cítit bezpečně za každého počasí – v praxi se tato charakteristika projeví dobrou ovladatelností vozu a také při brzdění. Věřím, že naše novinka naplní očekávání všech řidičů, kteří preferují celoroční pneumatiky,“ informuje Magda Nagy, ředitelka divize Marketing ve společnosti Continental Barum s.r.o.

Adaptivní design běhounu

Zásluhou tzv. adaptivního designu běhounu s inovativní technologií c-block je pro nové obutí charakteristická větší tuhost, zatímco otevřená ramena pneumatiky přispívají k efektivnějšímu odvodu vody. Všechny tyto prvky napomáhají lepšímu chování vozu při průjezdu zatáčkami a taktéž hladší jízdě na rovných silnicích.

Pro společnost Continental je klíčová rovněž bezpečnost. V některých měsících roku řidiči bohužel nevědí, jaké počasí je na cestách autem potká. Kýženou jistotu jim může přinést, že jsou připraveni na jakékoliv povětrnostní podmínky. Z tohoto důvodu je nová pneumatika Continental AllSeasonContact 2 vybavena vylepšenou směsí, která zachovává velmi dobré vlastnosti obutí bez ohledu na stav teploměru.

Pneumatika AllSeasonContact 2 vstoupí do prodeje od podzimu letošního roku. Obutí bude k dispozici v široké škále rozměrů od 15 až do 21 palců, díky čemuž bude možné celoročními pneumatikami společnosti Continental první či druhé generace osadit 87 % modelů aut.

Zdroj
Continental

Přečtěte si také

Back to top button