Motorismus

Ford Trucks otevřel největší prodejní a servisní centrum v Česku

Společnost F Trucks, importér nákladních vozidel Ford Trucks, ho provozuje v moderním areálu TIR Centrum ve Stránčicích na Exitu 15 na dálnici D1 ve směru na Velké Popovice.

Velkou předností nového prodejního a servisního centra je především strategická poloha poblíž dálnice D1 i celé řady logistických center. „Jsme rádi, že můžeme našim zákazníkům nabídnout servis vozidel s perfektní dostupností, v nových a moderních prostorách a s kvalifikovanými a motivovanými zaměstnanci,“ říká o nových servisních prostorech značky Ford Trucks Miloš Pavlíček, předseda představenstva společnosti F TRUCKS. „Areál TIR Centra dále nabízí dopravcům další služby v podobě nákupu a prodeje ojetých vozidel, mytí vozidel a také krátkodobé i dlouhodobé bezpečné parkování s doplňkovými službami pro řidiče,“ dodává ke komplexnosti nabídky Petr Pitliak, šéf poprodejních služeb značky Ford Trucks.

Přečtěte si také

Servis je základ

Značka Ford Trucks je na českém trhu od roku 2018, její etablování na našem trhu narušila pandemie Covid-19. Nicméně během těch tří let importér budoval v tuzemsku servisní síť, která má v současnosti čtrnáct partnerů. V průběhu příštího roku by mělo dojít ke sjednocení standardů. „Mezi ně patří nejen vizuální identita nebo technické vybavení servisu, ale také třeba servisní výjezdní vozidlo,“ vysvětluje Petr Pitliak. Servis ve Stránčicích, coby vlajková loď celé sítě, má čtyři servisní pozice, z toho dvě jsou vybavené montážní jámou. Otevřeno má zatím od pondělí do pátku od 7 do 15:30 hod, nicméně jak Petr Pitliak slibuje, do konce roku naberou další techniky a budou mít dvě směny. Díky tomu budou moci prodloužit otvírací dobu a přidají i sobotu, což jistě zákazníci ocení.

V servisu si poradí i s jinými značkami, než je Ford Trucks (FOTO: autor)

Zásobování dílů z Polska

Aby mohla servisní střediska správně fungovat, je třeba zajistit rychlé zásobování náhradními díly. To probíhá z hlavního skladu z Polska, který má k dispozici cca 98 % veškerých používaných dílů. Zbytek se posílá z centrálního skladu v Istanbulu. Zatímco dříve docházelo k zásobování servisních partnerů v Česku přes Stránčice, nyní si díly objednává každý sám. To pochopitelně zvýšilo efektivitu i rychlost zásobování.

Míří na pět procent

Kvalitní servisní zázemí i silnější prodejní tým by měl pomoci splnit ambiciózní plán společnosti F Trucks dosáhnout do roku 2025 pětiprocentního podílu na českém trhu. Od svého vstupu na trh v roce 2018 se na našich silnicích objevilo celkem 220 aut, z toho jenom 120 letos. „Například letos v říjnu se značce podařilo dosáhnout podílu 3,1 %, což je zatím nejlepší výsledek v historii,“ říká Štefan Krajčí, obchodní ředitel společnosti F Trucks. „Letos bychom se měli pohybovat pod 2 % tržního podílu a v příštím roce plánujeme navýšení o minimálně jedno procento,“ dodává Štefan Krajči, který pro značku Ford Trucks pracuje od ledna 2021. Příští rok by importér rád prodal 150 až 170 aut. 

Většinu prodejů u nás tvoří tahač F-Max (FOTO: autor)

F TRUCKS nově součástí AUTO IN GROUP

Společnost F TRUCKS a.s. je nyní součástí skupiny AUTO IN, která se zabývá především prodejem, servisem a veškerými službami v oblasti nových a ojetých vozidel značek Ford, Hyundai, Volvo a Škoda, a to ve 30 pobočkách po celé ČR. Se značkou Ford patří mezi největší prodejce osobních a užitkových vozů. „Těžká nákladní vozidla Ford Trucks jsou pro nás logickým rozšířením našich obchodních aktivit, které realizujeme se značkou Ford,“ uvádí k propojení osobních, užitkových a nákladních automobilů majitel skupiny Miloš Pavlíček.

Miloš Pavlíček (FOTO: autor)

Expanze značky Ford Trucks do Evropy

Ford Trucks pokračuje ve své globální expanzi a expanzi na evropský trh. Nejnovějším trhem, kde začal Ford Trucks působit, je Německo, největší trh těžkých užitkových vozidel v Evropě. Značka Ford Trucks tam vstoupila po aktivaci distributorů v Portugalsku, Španělsku, Itálii, Belgii a Lucembursku a pokračuje ve svém úspěšném růstu na celém kontinentu. Do roku 2024 by značka Ford Trucks ráda operovala v 55 zemích.

Přečtěte si také

Back to top button