Motorismus

Konfigurátor pro nový Amarok

Konfigurátor pro nový Amarok. Značka Volkswagen Užitkové vozy spustila konfigurátor pro novou generaci oblíbeného pick-upu Amarok. Zákazníci si tak mohou kdykoli a odkudkoli sestavit nový Amarok přesně na míru podle svých požadavků.

Oficiální zahájení prodeje je plánováno na 8. června a po tomto datu budou již u prodejců připraveny první vozy Amarok k testovacím jízdám. Nejdostupnější Amarok vyjde na 911 482 Kč bez DPH (1 102 893 Kč včetně DPH).

Konfigurátor pro nový Amarok

„Začátek června patří zcela novému Amaroku! Dnes jsme spustili konfigurátor a již 8. června vstoupí tento všestranný pick-up oficiálně na český trh,“ říká Mirka Cimrová, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy společnosti Porsche Česká republika, a dodává: „Poté již budou autorizovaní prodejci značky Volkswagen Užitkové vozy nabízet testovací jízdy, aby se mohli naši zákazníci na vlastní kůži přesvědčit o mimořádných kvalitách nového Amaroku, který stanovuje ve svém segmentu v mnoha ohledech nová měřítka.“

Zcela nový Volkswagen Amarok zaujme na první pohled svým expresivním stylem a suverénní technikou. Druhá generace kultovního pick-upu je v právě spuštěném konfigurátoru českým zákazníkům nabízena v pěti stupních výbavy Amarok, Life, Style, PanAmericana a Aventura. Zdrojem hnací síly, která je přenášena na vozovku prostřednictvím pohonu všech kol 4MOTION, jsou silné a hospodárné turbodiesely TDI se čtyřmi nebo šesti válci a výkonem od 125 kW do 177 kW. Ceny nového Amaroku začínají již od 911 482 Kč bez DPH (1 102 893 Kč včetně DPH).

Značka Volkswagen Užitkové vozy koncipovala nový Amarok jako nezdolný pick-up pro náročnou práci i aktivní životní styl. Stejně jako úspěšný předchůdce s více než 830 000 prodanými vozy je i druhá generace Amaroku důkladně promyšlená od čtyřdveřové kabiny (DoubleCab) až po otevřenou ložnou plochu. Nový Amarok v porovnání s předchůdcem výrazně povyrostl. Zatímco vnější délka se zvětšila 
o 96 mm na 5350 milimetrů, rozvor náprav je s 3270 mm o 173 mm delší.

Velký vývojový skok absolvoval oproti předchůdci také výrazně prostornější interiér s velmi kvalitními materiály, rozsáhlou výbavou a praktickou kombinací digitálních a analogových ovládacích prvků včetně displeje s úhlopříčkou až 12,3 palce. Nový Amarok zajistí posádce komfortní a bezpečnou jízdu vyspělým podvozkem, který doplňuje více než 25 vyspělých asistenčních systémů. Vysokou úroveň užitných vlastností dokládá užitečná hmotnost až 1,19 tuny a nejvyšší přípustná hmotnost přívěsu 3,5 tuny. Větší nájezdové úhly – až 30 stupňů vpředu a 26 stupňů vzadu – přispívají u nového Amaroku k ještě lepší schopnosti překonávat překážky v náročném terénu.

Odkaz na konfigurátor zde.

Zdroj
Volkswagen Užitkové vozy

Přečtěte si také

Back to top button