Motorismus

Nová pneumatika Continental

Nová pneumatika Continental. Bezpečnost za každé situace. Po několika letech vývoje přichází společnost Continental se sedmou generací své úspěšné prémiové pneumatiky. U nové letní pneumatiky PremiumContact 7 se vývojáři zaměřili zejména na nejdůležitější požadavek zákazníků, kterým je maximální bezpečnost.

„Nová generace reprezentuje vlajkovou loď naší značky. Naším cílem bylo vyvinout nejbezpečnější pneumatiku na trhu, která našim zákazníkům nabídne pohodlnou a bezstarostnou jízdu za všech okolností – s pneumatikou PremiumContact 7 přinášíme klid celé rodině,“ říká Denise Sperl, vedoucí oddělení vývoje pneumatik společnosti Continental.

Přečtěte si také

Společnost Continental vylepšila pneumatiky pro osobní automobily ve všech oblastech důležitých pro bezpečnost. Předchůdce pneumatiky PremiumContact 6 dosáhl během své existence 34 vítězství v testech renomovaných mezinárodních odborných časopisů. „Jsme přesvědčeni, že s pneumatikou PremiumContact 7 budeme v tomto úspěšném příběhu pokračovat,“ konstatuje Denise Sperl.

Tři specifické technologie umožnily pneumatikám PremiumContact 7 dosáhnout významného pokroku v oblasti bezpečnosti: design přizpůsobený dané velikosti, inovativní směs běhounu RedChili a adaptivní dezén běhounu.

Nová pneumatika Continental

Stejně jako SportContact 7 se také PremiumContact 7 umí přizpůsobit široké škále vozidel – podle hmotnosti, velikosti a systému pohonu. Protože těžká vozidla vyžadují jiné formáty pneumatik než lehké osobní vozy, byly specifikace pneumatik PremiumContact 7 přizpůsobeny jednotlivým třídám vozidel.

„Co se týče designu na míru, máme se SportContactem 7 natolik dobré zkušenosti, že tuto technologii znovu zavádíme i pro PremiumContact 7,“ dodává Denise Sperl. Vzhledem k rozvoji elektromobilů s obzvláště dlouhým dojezdem a vysokým výkonem stává se v tomto segmentu stále důležitějším faktor bezpečnosti. Kromě zlepšení valivého odporu a zvýšení kilometrového výkonu poskytuje pneumatika PremiumContact 7 díky přizpůsobené konstrukci vysokou přilnavost a nízkou brzdnou dráhu pro vozidla všech typů pohonu.

RedChili – optimální přilnavost i při nízkých teplotách

Další novinkou pneumatiky PremiumContact 7 je inovativní směs RedChili: směs pneumatiky se obvykle skládá z přírodního kaučuku a syntetických složek. Vzhledem k tomu, že každý prvek vyžaduje pro dosažení optimálního výkonu určitou teplotu, lze přilnavost pneumatiky ovlivnit též cíleným výběrem a složením materiálů. 

S novou směsí pro pneumatiku PremiumContact 7 se společnosti Continental podařilo dosáhnout optimálního výkonu v co nejširším teplotním rozsahu. Díky tomu může pneumatika vyvinout vysokou přilnavost i při nízkých teplotách a v každodenním provozu – bez fáze předehřívání. Zákazníci toho využívají zejména v přechodných jarních a podzimních měsících.

Adaptivní vzorek běhounu pro větší stabilitu a pohodlí

Adaptivní dezén pneumatiky PremiumContact 7 zajišťuje ještě citelnější stabilitu a jízdní komfort na mokré i suché vozovce: široké boční otvory ve vnějších oblastech dezénu běhounu zajišťují optimální odvod vody při jízdě v přímém směru, protože kontaktní plocha s vozovkou končí přesně v místě s nejširším otvorem. Při průjezdu zatáčkou se tato styčná plocha posune směrem ven a boční otvory se opět uzavřou, čímž se zvětší kontaktní plocha pneumatiky s vozovkou a zlepší se přilnavost k vozovce.

„Tímto způsobem jsme vyřešili kompromis mezi optimálním odvodem vody a dokonalou manipulací v suchu. Výsledkem je vynikající jízdní stabilita na mokrém povrchu, při brzdění, zatáčení a při akceleraci,“ uzavírá Denise Sperl.

Nové technologie byly testovány virtuálně v simulacích běhounů a pneumatik, v laboratoři a samozřejmě na zkušebních tratích v jižní Francii, Německu, České republice a v USA.

Samotný kilometrový výkon pneumatiky PremiumContact 7 absolvoval testování v řádech tisíců kilometrů a byl trvale optimalizován. Vývojářům se podařilo zvýšit tuto hodnotu o deset procent oproti předchozímu modelu. Ovladatelnost na mokru byla zlepšena o 5 procent, brzdění na mokru až o 7 procent a aquaplaning se snížil o 2 procenta. Pneumatika PremiumContact 7 nyní dosahuje na štítku EU hodnocení „A“ ve třídě přilnavosti za mokra. Ovladatelnost a brzdění na suchu se zlepšily o tři procentní body.

Zdroj
Continental

Přečtěte si také

Back to top button