Motorismus

Pátá generace VW Caddy je v prodeji od 399 000 Kč

Volkswagen Užitkové vozy uvádí na český trh pátou generaci modelové řady Caddy, která je k dispozici v rozmanitých užitkových variantách i jako všestranné rodinné MPV. Caddy 5 Cargo stojí od 399 000 Kč bez DPH, osobní Caddy mohou zákazníci objednávat za ceny od 519 000 Kč včetně DPH.  

Volkswagen Caddy píše svůj úspěšný příběh od roku 1978, za tu dobu jich z montážní linky sjelo více než 3,1 milionu ve čtyřech generacích. Významnou roli hraje Caddy také na českém trhu, kde v roce 2019 tvořil 38 % celkového prodeje značky Volkswagen Užitkové vozy a s 2449 registracemi patřil mezi nejprodávanější modely ve své třídě.

Více nákladu

Caddy 5 stojí jako první model značky VW Užitkové vozy na stejné koncernové platformě MQB jako nový Golf. Caddy Cargo díky tomu nabízí větší nákladový prostor než předchůdce, základní verze se může pochlubit objemem 3,1 m3 a Caddy Cargo Maxi má k dispozici 3,7 m3. Provedení Maxi a širšími bočními posuvnými dveřmi nově pojme dvě europalety, které lze nakládat nejen zadními křídlovými dveřmi, ale také zboku. Zadní křídlové dveře jsou poprvé plechové i v oblasti oken. Caddy Cargo s krátkým rozvorem a motorem 2.0 TDI o výkonu 55 kW (75 k) lze díky akčním cenám pořídit již od 399 000 Kč bez DPH, příplatek za prodlouženou verzi činí necelých 32 000 korun.

Nákladový prostor pojme dvě europalety (FOTO: VW)

Osobní přitažlivost

Caddy 5 je vedle čistě užitkového provedení k dispozici také jako Kombi a MPV (s pěti, nebo sedmi sedadly pro dlouhý i pro krátký rozvor), a to v nově nakonfigurovaných výbavových liniích „Kombi“, „Caddy“, „Life“ a „Style“.Osobní verze Caddy s krátkým rozvorem, motorem 2.0 TDI o výkonu 55 kW (75 k) a bohatou sériovou výbavou startuje díky zaváděcí akční ceně na 430 770 Kč (bez DPH). Ceny ještě lépe vybavené verze Caddy Life začínají od 493 850 Kč se zážehovým motorem 1.5 TSI s výkonem 84 kW (114 k). Pro nejnáročnější zákazníky je připraven Caddy Style
(dřívější Highline) za 555 270 669 000 Kč se stejným motorem.

Osobní verze je nově k dispozici ve čtyřech výbavách (FOTO: VW NFZ)

Samozřejmostí je záruka na 2+2 roky s omezením na 200 000 km v sériové výbavě všech verzí Caddy a Caddy Cargo.

Digitální a on-line

Caddy dostal benzinové a naftové motory TSI a TDI poslední generace, vyspělý podvozek s novou zadní nápravou a celou řadu asistenčních systémů včetně Travel Assist pro asistovanou jízdu. Nový Caddy jde s dobou i v oblasti digitalizace a konektivity, pochlubit se může například digitalizovanou přístrojovou deskou s digitálními dotykovými plochami.

Caddy může mít digitální přístrojovou desku (FOTO: VW NFZ)

Akční financování

Volkswagen Financial Services připravil pro zájemce o nový Caddy hned několik produktů. Jedním z nich je úvěr FlexiFIN s flexibilním splácením, možností nulové akontace a atraktivní úrokovou sazbou pod 4 % p.a.. Další možností je operativní leasing, například Caddy 1.5 TSI o výkonu 84 kW lze mít za 5990 Kč bez DPH měsíčně na 48 měsíců s nájezdem 15 000 km ročně. Součástí splátek je kompletní pojištění (povinné ručení a havarijní pojištění), zákonné poplatky a servis.

Přečtěte si také

Back to top button