Motorismus

Elektrický Renault Megan E-Tech 5 hvězdiček

Elektrický Renault Megan E-Tech dostal 5 hvězdiček v nárazových testech EuroNCAP podle protokolu organizace z roku 2022.

Nový, elektrický Renault Megane E-Tech kombinuje živost většiny kompaktních hatchbacků a spontánnost sportovních vozů. Revoluční nová platforma CMF-EV je vybavena ultratenkou 60kWh baterií a kompaktním 160kW elektromotorem. Optimalizované rozložení hmotnosti, delší rozvor kol a nízké těžiště poskytují vozu lepší obratnost a větší prostor na palubě.

Elektrický Renault Megan E-Tech dostal 5 hvězdiček

Nový Megane získal díky ochranné konstrukci a 7 airbagům 85 % bodů za ochranu dospělých cestujících a 88 % za ochranu dětí. Ochrana ostatních účastníků silničního provozu je hodnocena 65 %, zatímco asistenční systémy řízení 79 %. Na okně nového modelu Renault Megane E-Tech je také umístěn QR kód, který mohou použít záchranné složky. Díky skenování v případě nehody mohou rychle rozpoznat, že se jedná o elektromobil. Mají také přístup k informacím o konstrukci vozidla (zejména o umístění baterie a airbagů, o místech, kde je možné rychle a bez rizika vystříhat otvor), což je cenná pomůcka, která může ušetřit až 15 minut času potřebného k vyproštění cestujícího.

Fireman Access a QR kód patří k opatřením, která zajišťují optimální bezpečnost uživatelů vozidel této značky. Obecně je bezpečnost zákazníků na silnicích – ale také zaměstnanců na pracovišti – jedním ze tří hlavních pilířů (spolu s ekologickým přechodem a inkluzí) politiky udržitelného rozvoje, kterou skupina Renault realizuje v rámci strategického plánu Renaulution.

Dále čtěte: Počet nabíječek v Česku roste.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button