Motorismus

Scania dodala 709 autobusů do Ruska

Scania spolu s ruským výrobcem užitkových vozidel GAZ Group získala zakázku na dodávku celkově 709 autobusů pro největšího provozovatele veřejné dopravy v moskevském regionu.

Scania dodá kompletní podvozky a GAZ bude zodpovědný za výrobu nástaveb. Tato objednávka Scania autobusů je jednou z největších, jaká se kdy v Evropě uskutečnila. „Rozvoj a poskytování autobusů pro ruský trh ve spolupráci s dobře známým a respektovaným tuzemským výrobcem, jakým je GAZ Group, má velkou hodnotu“ říká Hans Tardell, generální ředitel společnosti Scania Rusko. 
 
„Uvedení takového množství autobusů do provozu znamená ještě širší expanzi značky Scania v Rusku. Mimořádně důležitý je také servisní potenciál, který tento obchod přinese našim servisům v moskevské oblasti.“
V úzké spolupráci se společností Scania, GAZ Group vyvinula tři různé verze svých autobusů značky GOLAZ, z nichž dva jsou pro meziměstský provoz a jeden pro příležitostnou dopravu. Všechny modely jsou postaveny na podvozcích a hnacích komponentech Scania. Autobusy budou dodány v průběhu roku 2013 do Mostransavta, který je největším provozovatelem veřejné dopravy v moskevské oblasti. Během prvního čtvrtletí 2014 budou autobusy využívané v Soči a pak uvedeny do provozu v Moskvě.
 

 

Přečtěte si také

Back to top button