Motorismus

Systém Stop & Start v nabídce modelu Master by Renault Trucks

Nepřetržité snižování spotřeby paliva je jednou z priorit společnosti Renault Trucks.

Od června 2013 bude v nabídce modelu Master by Renault Trucks k dispozici systém automatického vypínání motoru. Systém Stop & Start umožňuje profesionálům dosáhnout  až 5% úspory paliva. Od června 2013 bude v nabídce modelu Master by Renault Trucks k dispozici systém automatického vypínání motoru. Tento systém umožňuje snížení spotřeby paliva až o 5%, snížení objemu emisí skleníkových plynů a nižší úroveň produkovaného hluku.
 
Systém při zastavení vozidla (na červenou, na značku stop či při zařazení na neutrál apod.) převede motor do pohotovostního režimu. Na změnu režimu chodu motoru upozorní řidiče kontrolka na přístrojové desce. Po sešlápnutí spojky nebo zařazení první rychlosti se motor bez nutnosti dalšího úkonu ze strany řidiče téměř okamžitě rozběhne. Systém Stop & Start neprodukuje žádné vibrace ani hluk a nevyžaduje zvláštní údržbu. Rádio a navigační systémy v módu ,,Stop“ nadále normálně fungují. Díky své adaptaci pro všechny profese v oboru přepravy a distribuce lze systém Stop & Start v případě okamžité potřeby deaktivovat.
 
Systém Stop & Start bude k dispozici  pro verze se skříňovou nástavbou a pohonem předních kol, vybavené motory o výkonu 100 a 125 k a manuálně ovládanými převodovkami, pro verze kombi s pohonem předních kol, s motory o výkonu 100 a 125 k a s manuálně ovládanými převodovkami, a rovněž pro verze se skříňovou nástavbou s jednoduchými koly a zadním náhonem, s motory o výkonu 125 k a s manuálně ovládanými převodovkami. Model Master by Renault Trucks je všestranným nástrojem pro přepravu: maximální hmotnost soupravy (PTAC) od 2,8 t do 4,5 t, verze se skříňovou nástavbou, podvozek s jednoduchou nebo dvojitou kabinou, mikrobus či plošinové vozidlo s kabinou, s pohonem předních nebo zadních kol, s jednoduchými nebo dvojitými koly, až 17 m³ užitečného objemu a až 2 254 kg užitečného zatížení ve verzi se skříňovou nástavbou  a 2 529 kg ložné váhy ve verzi podvozek s kabinou.
 
Jelikož užitkové vozidlo není pouhý automobil, ale skutečný pracovní nástroj, poskytuje společnost Renault Trucks profesionálům v oboru silniční dopravy podporu prostřednictvím své sítě prodejních a servisních center, zvláště pak ve svých značkových centrech Fast&Pro. Cílem je zajistit provozovatelům užitkových vozidel nejen co nejkratší prostoje nutné k údržbě vozidla, ale rovněž transparentnost nákladů, a to vše s garancí profesionální úrovně služeb určených profesionálům.
 
Vysokou kvalitu služeb od společnosti Renault Trucks zaručují i servisní smlouvy Start&Drive a rozšíření záruky Expandys nabízené výrobcem. Protože profesionálové někdy potřebují vozidlo tak rychle, jak je to jen možné, přichází společnost Renault Trucks v neposlední řadě s nabídkou kompletních vozidel Maxity a Master by Renault Trucks. Jedná se o nová kompletní vozidla se sériovou výbavou navrženou na míru pro využití ve specifických profesích.
 

Přečtěte si také

Back to top button