Motorismus

Volkswagen Amarok má ohromující design

Nový Volkswagen Amarok vstoupí v roce 2022 na globální trhy. U vozu najdeme úplně nové prvky výbavy. Mezi ně patří komfortní funkce a asistenční systémy, které významně usnadní řidičům Amaroku každodenní provoz.

Postupně odhalovaná nová generace Amaroku je zcela nově vyvinutým modelem, který díky vyšší světlé výšce nabídne uživatelům ještě lepší terénní vlastnosti než předchůdce.

Nebudou chybět motory V6 TDI

Nový pick-up Volkswagen Amarok bude mít pod kapotou znovu výkonné motory V6 TDI. Exteriér nového Amaroku má ještě vytříbenější sportovní styl, který zdůrazňuje jeho nezdolnost a sílu. Vylepšen byl i prémiový charakter interiéru. V segmentu pick-up B (pick-upy s užitečnou hmotností jedné tuny) posune nový Amarok svým komfortem, konceptem ovládání, konektivitou a celkovou atmosférou interiéru laťku výrazně vzhůru. Samozřejmě i na korbu nového modelu bude možné uložit mezi podběhy zadních kol jednu europaletu napříč a postaráno je také o řádné zajištění nákladu. 

Volkswagen Amarok má ohromující design

Ředitel značky Volkswagen Užitkové vozy v České republice říká: „Expresivní design přídě našeho pick-upu je umocněn charakteristickým výrazem Amaroku. Ten obdržela také záď s velkým nápisem, jímž Amarok dává s oprávněnou hrdostí najevo svou identitu“

Volkswagen Amarok se zvětšil o 10 cm

Vnější délka karoserie nového modelu Amarok se zvětšila o deset centimetrů na 5,35 metru. Nový Amarok je také širší než aktuální verze. Z těchto změn budou profitovat například cestující ve druhé řadě, která nabídne více prostoru pro nohy. Volkswagen Užitkové vozy zahájil sériovou výrobu modelu Volkswagen Amarok v roce 2010.

Název Volkswagen Amarok má svůj původ u severoamerických Inuitů. Amarok v jejich jazyce znamená „vlk“. Od roku 2016 nadchla zákazníky druhá generace modelu Amarok dodávaná se vznětovými motory V6 v sériové výbavě. Během dvanácti let bylo prodáno více než 815 000 vozů. Nejnovější verze prémiového pick-upu, vyvíjeného týmy v Austrálii a Evropě, se bude vyrábět v jihoafrickém závodě Silverton.

Přečtěte si náš test Amaroku s V6 TDI a více informací o novém VW Amaroku sledujte na stránkách Volkswagen Užitkové vozy.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button