Motorismus

Volkswagen Caddy CNG

Volkswagen Caddy CNG. Volkswagen Užitkové vozy rozšiřuje nabídku pohonů pro všestrannou modelovou řadu Caddy. Zákazníci mohou nově objednávat prodloužené verze Caddy Maxi s motorem TGI na stlačený zemní plyn (CNG).

Ekologický a hospodárný pohon s mimořádně nízkými emisemi se dodává jak pro osobní, tak pro užitkové varianty. Ceny na českém trhu začínají od 721 484 Kč bez DPH (užitkový Caddy Maxi Cargo), resp. od 942 825 Kč včetně DPH (osobní Caddy Maxi).

Volkswagen Caddy CNG

Úspěšný Volkswagen Caddy je ve svém segmentu průkopníkem pohonu na stlačený zemní plyn. Na CNG (Compressed Natural Gas) nyní může jezdit i pátá generace modelu Caddy. Značka Volkswagen Užitkové vozy totiž do nabídky zařadila moderní přeplňovanou jednotku 1,5 litru na zemní plyn, která je k dispozici pro prodloužené verze Caddy Maxi a Caddy Maxi Cargo. Hospodárný a ekologický motor TGI poskytuje nejvyšší výkon 96 kW/130 k a v porovnání s pohony na naftu nebo benzin vypouští do ovzduší výrazně méně emisí. Nové modely Caddy Maxi na CNG lze na českém trhu pořídit za ceny již od 721 484 Kč bez DPH (užitkové verze Cargo), resp. od 942 825 Kč včetně DPH (varianta pro přepravu osob).

Od loňského roku prodávaná pátá generace modelu Volkswagen Caddy definuje v segmentu kompaktních MPV a městských rozvážkových vozů nová měřítka. Všestranný model s charismatickým designem, a ještě prostornějším interiérem poprvé vychází z koncernové modulární platformy MQB pro vozidla s motorem uloženým vpředu napříč, která se používá i pro osmou generaci legendárního Golfu. Nejaktuálnější vývojová verze platformy MQB přinesla do modelové řady Caddy řadu nových technologií. Inovativní asistenční systémy, jakými jsou například „Travel Assist“ nebo nový asistent pro odbočování vlevo, zvyšují bezpečnost a komfort. Síťově propojené informační a zábavní systémy a digitalizované ovládací systémy proměňují Caddy v chytrý telefon na kolech. Caddy Maxi má oproti výchozímu modelu Caddy delší rozvor náprav, takže nabízí ještě větší vnitřní prostor pro přepravu cestujících a jejich zavazadel, resp. nákladu. Caddy Maxi Cargo navíc umožňuje naložení europalet bočními posuvnými dveřmi díky jejich rozšíření na více než 840 mm.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button