Různé

Crystal Centre Display

Crystal Centre Display. Technologická firma Continental poprvé vystavuje svůj Crystal Centre Display, centrální displej zasazený do křišťálu, na veletrhu Consumer Electronics Show 2024.

Vůbec poprvé je tak k vidění prémiový displej plně integrovaný do luxusního křišťálu, což nabízí nové možnosti, jak vnést do interiéru vozu minimalistický luxus s bezrámovým a poloprůhledným vzhledem. Desetipalcový displej využívá nejnovější microLED technologii, která zaručuje bezkonkurenční úroveň jasu a kontrastu. MicroLED displej je integrovaný v nádherně zpracovaném těle z křišťálu, což vytváří dojem, že obsah displeje se vznáší. Společnost Continental vyvinula tuto jedinečnou kombinaci automobilového displeje a skutečného křišťálu ve spolupráci s firmou Swarovski Mobility. Za svůj počin získala společnost Continental cenu CES Innovation Award za výjimečný produktový design.

Přečtěte si také

„Naším cílem je prostřednictvím centrálního displeje z křišťálu vyvolat revoluci v oblasti interiérového designu a vytvořit tak zcela nový ústřední prvek pro prémiové vozy budoucnosti, který láká pozornost a vzbuzuje emoce. Opouštíme pomalu ideu jednoduchého informačního displeje a posouváme se na vysoce personalizovanou úroveň uživatelského zážitku,“ říká Dr. Boris Mergell, ředitel User Experience (UX) ve společnosti Continental.

Ústřední prvek interiéru vozu

Atraktivní trojrozměrný křišťál s jedinečným řezem plošek, který zvýrazňuje eleganci centrálního displeje Crystal Center Display, byl vyvinut ve společnosti Swarovski Mobility. Přitažlivé uspořádání centrálního informačního displeje umožňuje designérům přemýšlet o nových způsobech, jak pracovat s minimalistickou estetikou v interiéru luxusních vozů.

Crystal Center Display jako hlavní ovládací prvek v sobě soustředí řídicí a informační funkce. Inovativní design stírá hranice mezi technologií a intuitivním ovládáním a poloprůhledný vznášející se displej tak zcela revolučním způsobem proměňuje virtuální asistenční systém vozu. Díky tomu se základem klientské zkušenosti se značkou založené na emoční vazbě stává interakce mezi člověkem a vozem (tzv. rozhraní člověk–stroj).

Symbióza technologie a designu

Realizaci jedinečného spojení technologie a estetiky umožnila spolupráce společnosti Continental se Swarovski Mobility. Kombinace kapacity a zkušeností obou firem dala vzniknout produktu, který je zcela unikátní jak po stránce designu, tak i po stránce technologické. Zvláštní důraz byl kladen na volumetrický křišťálový panel s výrazným řezem vytvořeným pomocí speciální techniky broušení. Odborníkům této renomované rakouské firmy se podařilo vytvořit jemný a zároveň vysoce odolný křišťálový plášť, který vyhovuje optickým a technickým nárokům kladeným na displeje používané v automobilech. Skrz lehce zabarvený průhledný křišťál vidí řidič i spolujezdci centrální konzoli za displejem. Elegantní vzhled pak podtrhuje jedinečnost zpracování i designu.

„Crystal Center Display vznikl kombinací výrobních a procesních technologií, jež jsme společně se společností Continental zapojili do tvorby inovativního designového prvku, který ohromí jak vizuálně, tak po technické stránce,“ vysvětluje Peter Wildmann, Senior Vice President B2B a Managing Director ve společnosti Swarovski Mobility, a dodává: „Křišťál se tak stává něčím víc než jen interiérovým designovým prvkem. Pro uživatele funguje jako klíčový interface pro interakce s vozem.“

Špičková microLED technologie

Největší výzvou pro inženýry společnosti Continental bylo nalézt způsob, jak integrovat displej do zabarveného panelu z křišťálu a vytvořit dokonalou jednotu. Vzniká tak dojem, že obsah zobrazený na displeji se v křišťálu volně vznáší, což je možné jen díky využití pokročilé microLED technologie. MicroLED displeje v sobě mají pixely, které jsou každý samostatným zdrojem světla, a displeje tak vynikají větším jasem a vyšším kontrastem než jiné srovnatelné technologie. Crystal Center Display je založený na nejnovější technologii displejů a Continental díky tomu razí cestu pro inovativní nové koncepty interiéru luxusních vozů, které budou určovat budoucnost tohoto segmentu.

Zdroj
Continental

Přečtěte si také

Back to top button