Silniční doprava

Bezpečnost jízdy se zimními pneumatikami Continental pro nákladní automobily a autobusy

Při současných teplotách zřejmě ještě nepřemýšlíte o zimě, ale nastává čas, aby dopravci vybavili své vozové parky vhodnými pneumatikami na zimu.

Pokud chcete zajistit bezpečnost a optimální trakci vozidla na mokré nebo zledovatělé vozovce, doporučuje Continental v případě náročných zimních podmínek vybavit nákladní automobily a autobusy zimními pneumatikami na všech nápravách. Pneumatiky s označením M+S (bláto a sníh) na hnanou nápravu jsou v zimním období ze zákona povinné v mnoha evropských zemích. Portfolio zimních pneumatik Continental pro nákladní automobily je navrženo s ohledem na specifické požadavky jednotlivých náprav, tedy optimální přesnost řízení a určení směru u přední nápravy, maximální trakce a brzdná síla u záběrové nápravy a u návěsových náprav znatelně lepší přilnavost k vozovce při zatáčení a brzdění.
Německý výrobce prémiových pneumatik také vyvinul speciální zimní pneumatiky pro městské a dálkové autobusy.
Zimní pneumatiky Continental označené symbolem sněhové vločky mají daleko lepší jízdní vlastnosti než pneumatiky s označením M+S a také podstatně překračují požadavky kladené na pneumatiky se symbolem „sněhové vločky v horách“ (3PMSF). Symbolem 3PMSF lze pneumatiky označit po úspěšně provedeném testu definovaném v předpisu EHK OSN č. 117.02 a po provedení srovnávacího testu brzdění a trakce pneumatik na zasněžené vozovce v zimním období.
 
Srovnávací testy společnosti Continantel v případě trakce standardních pneumatik názorně dokazují, že při použití pneumatik Continental na všech nápravách se brzdná dráha na zasněžené vozovce zkrátí při rychlosti 50 km/h o téměř 10 metrů. V extrémních mrazech také zvyšují trakci až o 40 %.
 
V řadě zimních pneumatik určených pro skandinávské země nabízí Continental kompletní sortiment pro nákladní automobily v rozměru 17,5, 19,5 palců a 22,5 palců. Řada obsahuje návěsové pneumatiky HTW 2 SCANDINAVIA 445/45 R19,5 a speciální zimní pneumatiky pro vozidla pro přepravu rozměrných a těžkých nákladů.
 
Continental přichází s řešením pro přepravu osob ve formě nových pneumatik Conti UrbanScandinavia a HSW 2 Coach, které odpovídají požadavkům na pneumatiky autobusů v zimním období. Univerzální pneumatiky Conti UrbanScandinavia HA3 pro autobusy obstojí v zimním období díky množství protiskluzových lamel. Conti UrbanScandinavia HD3 je speciální zimní pneumatika pro hnanou nápravu, která nabízí maximální trakci v oblastech s nadbytkem sněhu. Díky běhounu s uzavřenými žebry a 3D mikrolamelami přenáší pneumatiky Continental HSW 2 Coach pro dálkové autobusy bezpečně a tiše hnací a boční sílu na vozovku. Univerzální pneumatiky lze použít na všechny nápravy.
 
Tato pneumatika doplňuje portfolio moderních zimních pneumatik Continental, jednu z nejkomplexnějších řad na trhu užitkových vozidel, a zajišťuje bezpečný provoz vozidla na zasněžené vozovce.  

Přečtěte si také

Back to top button