Silniční doprava

Ford Pro odstartoval roadshow

Ford Pro odstartoval roadshow. Praha, České Budějovice, Hradec Králové, Brno a Ostrava – to jsou česká města, kam nově vzniklá divize Ford Pro vyrazila blíž k firemním zákazníkům se svými užitkovými vozy a prezentací nových služeb s důrazem na elektrifikaci.

Na akci pod střechou výstavní haly si mohli dealeři postupně během dvou dnů pozvat svoje zákazníky. „Po loňské evropské premiéře konceptu Ford Pro se nyní v rámci tohoto eventu budete moci blíže seznámit s jednotlivými pilíři a službami Ford Pro dostupnými pro české zákazníky. Důležitým bodem programu jsou samozřejmě také testovací jízdy s našimi vozy, v čele s novým Fordem E-Transit. Jsme přesvědčeni, že čistě elektrická verze naší legendární dodávky nemá na trhu konkurenci,“ uvedl výkonný ředitel české Ford Motor Company Libor Beneš. 

Přečtěte si také

Ford Pro odstartoval roadshow

„Hero produktem“ celé akce byl elektrický Ford E-Transit. Kromě něj měli návštěvníci roadshow možnost vyzkoušet si na testovacích jízdách i další elektrifikované či plně elektrické modely Fordu – z osobních Mustang Mach-E a Kugu PHEV. Jako třešnička na dortu byl za Ford Pro připraven nový Ford Ranger Raptor. Zázemí měli pořadatelé v návěsu, který do haly přivezl tahač Ford F-Max. 

Transit Centra 

V roce 2022 dosáhl Ford v rámci Evropské unie 15procentního podílu na trhu lehkých užitkových vozidel. Ve Fordu si dobře uvědomují, že pro udržení takového postavení a jeho další růst mají klíčový význam poprodejní služby. Hlavní roli při tom mají hrát Transit Centra, kterých je v EU přes 800. V České republice jich Ford má 20 a služby dále doplňuje 44 autorizovaných opravců. Centra jsou vybavena i pro servis a opravy vozidel s elektrickým pohonem včetně oprav akumulátorů a výměny jejich modulů.

Softwarová podpora

Nová centra FORDLiive slouží k propojení se zákaznickými užitkovými vozy, které do center odesílají důležitá data. On-line spojení prodejců se zákazníky umožňuje včas řešit blížící se problémy a hlídá servisní prohlídky. Zdarma nabízenou službu už v Evropě využívá 200 000 vozidel, tedy asi třetina ze všech provozovaných. Cílem je 100procentní využití. Data z vozidel směřují do šesti sledovacích center, pro Českou republiku sídlí v Budapešti. V rámci této služby se sleduje repair performance, tedy úspěšnost oprav, čas, dostupnost dílů a vyhodnocuje se kvalita produktu. 

FordPass Connect

Standardní výbavou užitkových vozidel značky je modem FordPass Connect. Ten umožňuje přes mobilní telefon sledovat až pět vozidel současně. K nejoblíbenějším službám patří ovládání na dálku, sledování polohy vozidla na mapě, informace o technickém stavu vozidla a stav nabíjení. Ve výbavě užitkových vozidel je také informační systém Ford Sync 4 pro zobrazení informací z mobilních telefonů.

Financování a nabíjení

Financování vozidel dodaných Ford Pro je zajištěno společností Arval. Pro nabíjení vozidel s elektrickým pohonem Ford poskytuje dvě karty se zvýhodněnými sazbami. Jedna zpřístupňuje většinu nabíjecích míst v ČR (ČEZ, E.ON a PRE) a druhá je určena pro země EU. Ford ČR spolupracuje s lokálním dodavatelem, který zajišťuje instalaci nabíjecí infrastruktury pro domácí i firemní potřeby na klíč. 

Zdroj
Redakce

Přečtěte si také

Back to top button