Silniční doprava

ICOM transport dal autobusovému nádraží v Moravských Budějovicích zcela moderní podobu

Rozsáhlá rekonstrukce budovy v Moravských Budějovicích pobíhala od poloviny června do konce srpna letošního roku a týkala se celkového vzhledu budovy, od čekárny, přes sociální zařízení, až po fasádu a propojení s okolím.

„Zcela nové vybavení a vzhled budovy splňují nejvyšší nároky našich cestujících a odpovídají moderním trendům 21. století. Naše společnost investovala do této rekonstrukce přes 3 mil. Kč,“ uvedla předsedkyně představenstva ICOM transport Kateřina Kratochvílová.

Přečtěte si také

Společnost ICOM transport v mnoha městech postupně opravuje autobusová nádraží, která vlastní. V minulosti již prošla celkovou rekonstrukcí nádraží v Pelhřimově, Humpolci, Dačicích, Lanškrounu, Moravské Třebové a ve Svitavách. V letošním létě se nové fasády a vstupu dočkalo i autobusové nádraží v Jihlavě. Do oprav autobusových nádraží a zázemí pro řidiče bylo v posledních letech investováno 50 mi. Kč.

V Moravských Budějovicích probíhaly na AN opravy již v roce 2017. Současná rekonstrukce byla provedena doslova od podlahy, starý interiér byl zcela vybourán, na cestující teď čekají vzdušné a čisté prostory čekárny a sociálních zařízení. Vznikla také komerční místnost se zázemím.

Nejen školáci a studenti, ale všichni cestující ocení od nového školního roku komfortní vybavení prostor nádraží. Kromě příjemného a moderního prostředí je zde nainstalován kamerový systém a navázaná spolupráce s místní Městskou policií, aby se zde cestující cítili také bezpečně.

Slavnostního otevření se zúčastnili i zástupci města a Městské policie. „Oceňuji spolupráci se společností ICOM transport nejen po dobu rekonstrukce a věřím, že budova bude sloužit ke spokojenosti všech cestujících. Rekonstrukci budovy považuji za velmi zdařilou,“ uvedla v krátkém projevu místostarostka Moravských Budějovic Bc. Jana Kiesewetterová.

Společnost vynaložila veliké úsilí, aby tato rekonstrukce proběhla během prázdnin a od prvního září již mohlo nádraží sloužit školákům k příjemnému cestování.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button