Silniční doprava

ICOM transport do konce roku vymění 72 autobusů

Jeden z největších autobusových dopravců v Česku, zajišťující veřejnou dopravu, ještě do konce roku výrazně obnoví svůj vozový park. ICOM transport se chlubí tím, že provozuje nejmladší vozový park v České republice.

V rámci pravidelné modernizace zařadí do provozu dvanáct autobusů značky Mercedes Benz Intouro a šedesát nízkopodlažních vozů SETRA 415 LE Business. Třicet z nich bude nově vyvedeno v barevném provedení a standardu Pražské integrované dopravy (PID). Všechny vozy samozřejmě splňují nejpřísnější emisní normy EURO 6.

Přečtěte si také

Jak Setra, tak i Intouro mají moderní vybavení, které zahrnuje klimatizaci, komfortní vysoké sedačky a dvojité bezpečnostní zasklení bočních skel. Pro cestující jsou k dispozici i USB porty pro nabíjení mobilních zařízení. Nízkopodlažní Setry jsou navíc bezbariérové, takže umožňují snadné nastupování i vystupování. Autobusem Setra bude moci cestovat až 79 pasažérů z toho 45 sedících. Intouro pojme až 81 cestujících, přičemž 49 míst na sezení.

První nový autobus, který posílí vozový park koncernu ICOM transport, už je v Jihlavě. Zbývajících jednasedmdesát jich dorazí ještě do konce roku.

Autobusy budou nasazeny do regionální dopravy napříč celým koncernem.

Přečtěte si také

Back to top button