Silniční doprava

Inovovaná elektrická nákladní vozidla

Inovovaná elektrická nákladní vozidla do města. S dojezdem až 450 km, o 50 procent kratší dobou nabíjení a novými prvky aktivní bezpečnosti jsou modernizovaná středně těžká elektrická nákladní vozidla Volvo navržená pro městské prostředí – umožňuje bezpečnou městskou přepravu a logistiku s nulovými emisemi.

S městy zavádějícími čisté městské zóny a společnostmi, které chtějí naplnit své ambice v oblasti udržitelnosti, jsou nákladní vozidla s nulovými emisemi, která dokážou splnit všechny požadavky městské přepravy a logistiky, důležitější než kdy předtím. Aby společnost Volvo Trucks dosáhla těchto cílů, představuje svá inovovaná elektrická středně těžká nákladní vozidla – Volvo FL a FE.

Přečtěte si také

Volvo FL a FE jsou ideální pro většinu aplikací v rušném městě, jakými jsou distribuce, svoz odpadu a městská výstavba. Elektrické verze jsou na trhu od roku 2019 a prodávají se na mnoha trzích v Evropě, na Středním východě, v Africe, Asii a Austrálii.

Nabíjecí kapacita bateriových středně těžkých nákladních vozidel se téměř zdvojnásobila na 43 kW, čímž se doba potřebná k nabití akumulátoru zkrátila přibližně o 50 procent. Nabízí také nedávno modernizované sady akumulátorů, které poskytují celkový dojezd na jedno nabití až 450 km.

„Volvo Trucks má nejkompletnější nabídku elektrických nákladních vozidel na trhu – a neustále ji zlepšujeme, abychom umožnili více firmám učinit krok k vozidlům s nulovými emisemi pro jejich každodenní provoz,“ říká Jessica Sandström, vedoucí produktového managementu společnosti Volvo Trucks. „Modernizované modely Volvo FL a FE jsou ideálními pracovními nástroji pro podniky, které mají udržitelnost na prvním místě a nabízejí svým zákazníkům širokou škálu aplikací.“

Bezpečnost je klíčová u nákladních vozidel Volvo FL a FE, které v rušném městě obvykle sdílejí omezený prostor s automobily, cyklisty a chodci. Řada nových funkcí zvýší bezpečnost řidiče i ostatních účastníků silničního provozu a tato bezpečnostní vylepšení znamenají, že modely Volvo FL a FE překračují obecná bezpečnostní předpisy, která vstoupí v platnost v roce 2024.

Nové modely FL a FE také přicházejí s novým atraktivním designem s přepracovanou maskou, výraznými LED světlomety a zesíleným kulatým logem Volvo (Iron Mark), tak i slovním nápisem Volvo.

Kromě toho byly všechny varianty pohonů modelů Volvo FL a FE, včetně elektrických, plynových a naftových, vybaveny řadou nových prvků, díky nimž jsou ještě lépe vybaveny pro moderní firmy ve městech.

Zdroj
Volvo Trucks

Přečtěte si také

Back to top button