Silniční doprava

Iveco Bus slaví 50 000 vyrobených autobusů Crossway

Řada Crossway dosáhla nového rekordu. S 50 000 vyrobenými autobusy je celosvětovým meziměstským bestsellerem. Crossway je úspěšný nejenom v Evropě, ale také v Africe. Jubilant byl předán zákazníkovi ÖBB Postbus, největší autobusové společnosti v Rakousku a provozovateli většiny meziměstské autobusové sítě.

Tento 50 000. Crosswy dodaný společnosti ÖBB Postbus je součástí smlouvy na dodávku více než 200 vozidel Crossway a Crossway LE podepsané v roce 2016. Jezdit bude v rakouském Linci a provozovaná flotila společnosti ÖBB Postbus se rozroste na téměř 1300 vozů, čímž se stává největší flotilou v regionu DACH a  jednou z největších v Evropě.

Přečtěte si také

Crossway ve verzi Low Entry Line vybraný společností ÖBB Postbus může na palubě přivítat 45 cestujících, kteří budou mít k dispozici mimo jiné i nabíjecí USB porty u každého sedadla, klimatizaci a interní TFT obrazovku pro pohodlné cestování. Autobus je 12 metrů dlouhý a je vybaven motorem Cursor 9 Euro VI o výkonu 360 HP.

Za 15 let se Crossway stal měřítkem meziměstského segmentu. Se všemi variantami (10,7, 12, 13 a 14,5 m) a motory poháněnými na diesel nebo na bioplyn, uspokojuje všechny potřeby zákazníků bez ohledu na jejich mise.

Modely Crossway již několikrát získaly řadu ocenění, včetně „International Bus & Coach Award 2017“ a „Sustainable Bus of the Year 2018“ za verzi Low Entry  v provedení na diesel a zemní plyn a v poslední době ocenění „Sustainable Bus of the Year 2020 “ a „ International Sustainability Award 2021“ v provedení na plyn.

Autobusy Crossway se vyrábí v závodě ve Vysokém Mýtě a těží z dlouhodobého know-how o výrobě meziměstských autobusů a autokarů. S více než 3 800 zaměstnanci a 1 700 subdodavateli je Iveco Czech Republic jedním z největších zaměstnavatelů v České republice a východní Evropě a největším evropským výrobcem autobusů s více než 4 000 vyrobenými vozidly ročně.

„Jsme obzvláště hrdí na to, že můžeme oslavit dodání 50 000. vozidla CROSSWAY společnosti ÖBB Postbus, které vřele děkujeme za její trvalou důvěru v autobusy CROSSWAY,“ řekl Stéphane Espinasse, IVECO BUS brand leader. „Tento 50 000. CROSSWAY je milníkem v historii této výrobkové řady, jejíž vozidla se v průběhu let stala díky své všestrannosti a osvědčené spolehlivosti absolutním bestsellerem ve svém tržním segmentu.“

Přečtěte si také

Back to top button