Silniční doprava

Iveco Czech Republic inspiruje děti k recyklaci materiálů i k technickým zručnostem

Společnost Iveco Czech Republic, a.s., uspořádala environmentální soutěž pro děti v mateřských školách z Vysokého Mýta. Pod názvem „Zdravý ostrov života“ měly děti za úkol přetvořit odpadový materiál do 3D modelu autobusu, se kterým odjedou s kamarády na zdravý ostrov.

Firma dodala školkám odpadový materiál z výroby, jako například odřezky lina, zbytky potahových látek nebo polystyren. Děti tvořily od konce dubna do začátku června. Zúčastnilo se pět mateřských školek a celkem děti vyrobily 28 modelů autobusů.

Přečtěte si také

Ty byly nyní předány do Muzea karosářství ve Vysokém Mýtě, kde si je může prohlédnout veřejnost. Děti z MŠ zároveň získaly volný vstup do muzea na prohlídku historických modelů autobusů a automobilů Josefa Sodomky spojenou s fotografováním.

„Cílem akce je podpořit environmentální a technické vzdělávání dětí předškolního věku a zároveň rozvíjet jejich tvořivost a kreativitu spojenou s karosářskou tradicí Vysokého Mýta,“ říká Iva Bursová, ředitelka lidských zdrojů Iveco Czech Republic, a. s. .

Vyhlášení vítězů soutěže se vedle ředitelek MŠ zúčastnili starosta Vysokého Mýta František Jiraský a ředitel Regionálního muzea ve Vysokém Mýtě Jiří Junek.

Každá školka při té příležitosti získala od Iveco Czech Republic také finanční dar 5 000 korun a drobné dárky.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button