Silniční doprava

Peugeot předal České poště rekordní fleet zahrnující přes tisíc užitkových aut

Peugeot v ČR dokončil rekordní fleetovou zakázku čítající 1089 užitkových vozů Boxer, Partner a Rifter, která byla financována operativním leasingem od společnosti Arval. Vozy byly postprodukčně připraveny firmou GEFCO v Kolíně, která zajistila i jejich transport do 12 dep České pošty po celé České republice.

Obchodní spolupráce mezi Peugeotem a Českou poštou započala už v roce 2013 podpisem smlouvy o dodání 400 užitkových vozidel (Boxer a Partner). V následujících letech se Peugeotu podařilo zvítězit v dalších výběrových řízeních, což mu zajistilo pokračování dodávek i pro následující roky.

Letošní zakázka ovšem rozsahem dalece předčila objemy minulých let. Nejvíce se na ní podílel dlouhodobě nejprodávanější užitkový vůz v ČR, Peugeot Boxer, s počtem 521 kusů (provedení Furgon L2H2). Následoval Peugeot Partner s 400 kusy a současně se stal v rámci značky Peugeot vozem s největším meziročním nárůstem (+149 % za prvních 10 měsíců roku). Trojici modelů doplnil Peugeot Rifter se 168 kusy. Veškeré vozy byly dodány v rámci jediné zakázky a za stejných podmínek – pro všechna vozidla byla uzavřena servisní smlouva nejvyšší úrovně, Optiway Servis, která byla pro klienta přizpůsobena na míru dle jeho specifických potřeb.

Postprodukční operaci (PPO) úpravy flotily zajistila společnost GEFCO v Kolíně. Všechny vozy byly přepraveny do kolínské pobočky GEFCO přímo z výrobních závodů producenta v několika zemích, upraveno a následně dodáno do 12 dep zákazníka po celé České republice dle stanoveného harmonogramu v průběhu pouhých 3 měsíců. Šlo o největší fleetovou zakízku v historii firmy v České republice. Pro zajištění logistiky z výrobních podniků i následně do dep koncového klienta byla využita ekologická železniční přeprava vozidel v kombinaci se silniční dopravou.

Postprodukční úpravy na míru byly provedeny jak v interiéru, tak i na exteriéru vozidel, konkrétně šlo o:

  • instalaci 12V zásuvky v dosahu řidiče pod trvalým napětím
  • montáž přídavného osvětlení nákladového prostoru umožňujícího čtení textů na zásilkách uvnitř nákladového prostoru
  • montáž zadní parkovací kamery
  • přezutí sezonních pneu
  • montáž protiskluzové podlahy v nákladovém prostoru
  • zabezpečení ochrany nákladového prostoru pomocí kompletního vnitřního obložení
  • montáž vnitřního obložení stěn v nákladovém prostoru
  • polepení vozů brandem poštovního distributora
  • doplnění povinné výbavy vozů včetně reflexních vest
  • natankování 10 litrů PHM do každého z vozů

U vozů typu Rifter byla též instalována posuvná přepážka v nákladovém prostoru, proběhla též montáž zadních parkovacích kamer a displeje v zorném poli řidiče.

U všech vozů byla provedena také příprava před doručením, tzv. PDI (Pre-delivery Inspection) a byly doplněny kompletní sady návodů k použití.

Přečtěte si také

Back to top button