Silniční doprava

Trolejbusy Škoda pro České Budějovice

Trolejbusy Škoda pro České Budějovice. Trolejbusová doprava v Českých Budějovicích výrazně posílí. Do jihočeské metropole zamíří hned 35 nových trolejbusu Škoda 33Tr v celkové hodnotě téměř 700 milionů korun. Dodávky budou probíhat mezi lety 2025 a 2026.

Tato zakázka dále posiluje úspěšnou spolupráci mezi výrobcem a Dopravním podnikem města České Budějovice trvající již tři desetiletí. V jihočeské metropoli je v provozu celkem 57 trolejbusů, všechny vyrobené ve Škoda Group.

Přečtěte si také

Současná flotila budějovických trolejbusů se rozroste o moderní vozidla Škoda 33Tr. Jedná se o kloubové 18metrové trolejbusy vybavené moderním informačním a odbavovacím systémem. Cestující se mohou těšit na prostorný a klimatizovaný interiér, díky němuž bude cestování po městě ještě pohodlnější. 

„Tento kontrakt je pro nás velmi důležitý pro obnovu vozového parku, zároveň je to také největší investice v historii dopravního podniku, která přinese našim cestujícím ty nejmodernější dopravní prostředky a tím zkvalitní a zatraktivní městskou hromadnou dopravu v našem městě,“ řekl Slavoj Dolejš, ředitel a předseda představenstva Dopravního podniku města České Budějovice 

„Jsme nesmírně rádi, že můžeme dále rozvíjet už tak pevné vztahy s Českými Budějovicemi – městem, které je domovem téměř 60 trolejbusů Škoda. Jsme připravení poskytnout jeho obyvatelům spolehlivé a udržitelné řešení veřejné dopravy. Trolejbusy Škoda 33Tr znamenají posun nejen v dopravě, ale i ve zprostředkování mimořádného zážitku každému cestujícímu,“ uvedl Karel Majer, Předseda představenstva Škoda Electric ve Škoda Group.

Nová vozidla budou vybavena trakční baterií pro dojezd minimálně 12 km. Díky tomu mohou pohodlně obsluhovat i úseky bez trakčního vedení. Pro zvýšení bezpečnosti pak bude instalovaný moderní kamerový systém. Prvních 14 trolejbusů bude dopravnímu podniku předáno v první polovině roku 2025, poslední vozidlo bude doručeno v polovině roku 2026.

Zdroj
Škoda Group

Přečtěte si také

Back to top button