Silniční doprava

UTA rozšiřuje mýtné v Evropě

UTA rozšiřuje mýtné v Evropě. Společnost UTA Edenred, přední poskytovatel služeb mobility v Evropě a společnost skupiny Edenred, připojila ke svému řešení Evropské elektronické mýtné služby (EETS) UTA One další stát, kterým je Bulharsko.

Uživatelé UTA One mohou nyní pohodlně zúčtovat své jízdy po bulharské zpoplatněné silniční síti dlouhé 6 060 kilometrů včetně dálnic a silnic první a druhé třídy. Přepravním společnostem zjednodušuje nový mýtný kontext zpracování a správu jízd přes tuto důležitou tranzitní zemi. Bulharský mýtný kontext bude instalován do palubních jednotek UTA One (OBU) bezdrátovou aktualizací. Zákazníci si nyní mohou službu aktivovat v servisním centru UTA. 

Přečtěte si také

UTA rozšiřuje mýtné v Evropě

Řešení UTA One přináší kromě mýtného také telematickou službu UTA SmartConnect. Tato služba pomůže zvýšit transparentnost a efektivnost správy vozového parku, neboť poskytne detailní informace v reálném čase o vozidlech vozového parku, které jsou na cestách po Evropě. Uživatelé UTA One si mohou službu UTA SmartConnect aktivovat v servisním centru UTA. 

Iulian Alexe, country manager UTA Edenred pro Rumunsko a Bulharsko, prohlásil: „UTA One je prověřené řešení pro pohodlnou panevropskou dopravu. S každým novým mýtným kontextem, který přidáme, usnadňujeme život našim zákazníkům. Díky začlenění UTA SmartConnect se stalo řešení UTA One ještě důležitějším nástrojem pro efektivní správu vozových parků.“ 

UTA One: jediná OBU pro 17 mýtných kontextů v 15 zemích

UTA One se od svého uvedení neustále rozšiřuje o nové mýtné kontexty. V současné době jsou podporovány mýtné systémy v Belgii (včetně tunelu Liefkenshoektunnel), v Německu, Francii, Itálii (včetně trajektu Caronte), v Rakousku, Polsku (síť A4 a e-TOLL), v Maďarsku, Bulharsku, Portugalsku, Španělsku, Norsku (včetně trajektů a dálničních mostů), ve Švédsku (mosty), v Dánsku (mosty) a ve Švýcarsku (včetně Lichtenštejnska). UTA One nyní pokrývá 17 mýtných kontextů v 15 evropských zemích a je tak nejkomplexnějším řešením EETS na trhu. 

Zdroj
UTATisková zpráva

Přečtěte si také

Back to top button