Silniční doprava

Větší efektivita pro nákladní vozidla ve městě

Větší efektivita pro nákladní vozidla ve městě. Modely Volvo FL a FE, které se nejčastěji používají pro distribuci ve městech a městských oblastech, disponují novou, vylepšenou převodovkou, která zajistí lepší účinnost a plynulejší jízdu.

Volvo FL je malý a agilní člen řady Volvo Trucks a se svou zcela novou 8stupňovou plně automatickou převodovkou (o dvě vyšší než předchozí model) nabízí úsporu paliva až 4 %.

Přečtěte si také

Větší efektivita pro nákladní vozidla ve městě

„S novou převodovkou také nabízíme plnou funkci PTO (výběr výkonu) při stání, díky čemuž je všestrannější a perfektní pro sklápěče, sypače soli, sněžné pluhy a mnoho dalších podobných specifikací,“ říká Kenneth Ackerberg, produktový manažer pro Volvo FL a FE.

Větší Volvo FE má nyní stejnou modernizovanou převodovku I-Shift používanou v těžších modelech Volvo Trucks, díky níž je řazení až o 30 % rychlejší. Výrazného zlepšení jízdních vlastností je dosaženo díky novému způsobu interakce převodovky I-Shift s motorem. Vylepšení zahrnuje rychlejší aktivaci spojky, která má za následek kratší přerušení točivého momentu. Také řazení převodových stupňů je plynulejší a přináší tak větší zážitek z jízdy.

„Rychlejší řazení umožňuje efektivněji optimalizovat volbu převodového stupně. Jízda ve městech s mnoha rozjezdy a zastávkami vede k mnoha řazením, takže zlepšení budou velmi patrná a řidiči je ocení,“ pokračuje Kenneth Ackerberg.

Tři různé jízdní režimy pro optimalizaci jízdy

Pro zlepšení a optimalizaci řízení Volva FL a FE existují tři různé jízdní režimy: ekonomický, výkon a off-road. Každý režim se volí stisknutím tlačítka na přístrojové desce, který se poté zobrazí na sdruženém displeji. 

„Aby bylo co nejsnazší šetřit palivo, vozidlo startuje vždy v ekonomickém režimu, který nabízí ekonomickou „volnoběžku“ při jízdě na „nohu“. Výkonový režim je však snadno dostupný pouhým kliknutím. Přidali jsme také režim off-road, protože tato nákladní vozidla lze použít i pro lehké stavební úkoly,“ uzavírá Kenneth Ackerberg.Režim Off-road nabízí lepší výkon při nízké rychlosti, aby byla jízda bezpečnější, nabízí lepší kontrolu nad vozidlem a méně stresu na špatných silnicích.

Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button