Silniční doprava

Volvo je lídrem na elektrickém trhu

Volvo je lídrem na elektrickém trhu. V loňském roce rostl počet těžkých elektrických nákladních vozidel na evropských a amerických silnicích rychleji než kdykoli předtím. Společnost Volvo Trucks nyní celosvětově prodala více než 4 300 elektrických nákladních vozidel ve více než 38 zemích.

V Evropě je Volvo Trucks lídrem na trhu s 32% podílem na trhu těžkých elektrických nákladních vozidel a v Severní Americe byla téměř polovina všech těžkých elektrických nákladních vozidel registrovaných v roce 2022 nákladními vozidly Volvo.

Přečtěte si také

Volvo je lídrem na elektrickém trhu

V roce 2022 vzrostl trh těžkých (≥16 tun) elektrických nákladních vozidel v Evropě o 200 % na 1 041 nákladních vozidel a Volvo Trucks má na tomto trhu nejvyšší podíl.

„Jsme odhodláni být lídrem přechodu na elektrická nákladní vozidla. Naše vedoucí postavení na evropském, americkém i dalších trzích v roce 2022 je důkazem toho, že to děláme. Trh s elektrickými vozidly je sice stále malý, ale trend je jasný: mnoho našich zákazníků nyní začíná svůj vlastní přechod na elektrický pohon. Máme v úmyslu být hlavní hybnou silou tohoto přechodu a usilujeme o to, aby 50 % našeho celosvětového prodeje nových nákladních vozidel bylo v roce 2030 elektrických,“ říká Roger Alm, prezident společnosti Volvo Trucks.

Od zahájení výroby plně elektrických nákladních vozidel v roce 2019 společnost Volvo Trucks prodala více než 4 300 elektrických nákladních vozidel ve více než 38 zemích po celém světě. Volvo v současné době nabízí nejširší produktovou řadu v oboru se šesti produkty v sériové výrobě, které zajišťují velmi širokou škálu specifikací nejen do měst, ale i mezi nimi.

„Nyní máme produktové portfolio, které dokáže pokrýt většinu typů přepravy pro všechny druhy zákazníků. Když se podíváme na vzorce toku zboží, je možné elektrifikovat téměř polovinu všech přeprav s naší řadou elektrických nákladních vozidel,“ komentuje Roger Alm. „Vidíme jako naše poslání podporovat naše zákazníky, aby toho dosáhli.“ 

Zdroj
Volvo Trucks

Přečtěte si také

Back to top button