Silniční doprava

Zlatá medaile EcoVadis pro DKV Mobility

Společnost DKV Mobility, jeden z předních poskytovatelů služeb pro mobilitu v Evropě, obdržela za své přínosy pro trvalou udržitelnost zlatou medaili za rok 2021.

Zlatou medaili DKV získala od ratingové agentury EcoVadis, která patří v oblasti trvalé udržitelnosti mezi nejrenomovanější nezávislé ratingové organizace na světě. DKV Mobility se s tímto oceněním řadí mezi nejlepší 3% společností v kategorii Poskytování ostatních služeb pro firmy a podnikatele a mezi nejlepších 5% z více než 85 000 společností, které byly hodnoceny globálním poskytovatelem ratingových služeb v oblasti trvalé udržitelnosti. Nové hodnocení je o 22 bodů vyšší než v předchozím roce, což znamená posun z bronzové na zlatou medaili.

„Jsme hrdí na to, že patříme mezi nejlepších pět procent společností hodnocených společností EcoVadis,“ říká Marc Erkens, vedoucí oddělení pro trvalou udržitelnost, novou mobilitu a veřejné záležitosti. „Usilujeme o to, aby trvalá udržitelnost byla zakotvena ve všem, co děláme – v našich řešeních pro zákazníky, firemních procesech, ve vztazích se zaměstnanci i v sociálních aktivitách v rámci našich komunit. Zlatý rating od agentury EcoVadis dokazuje, že jsme na správné cestě k naplnění našeho firemního cíle: urychlovat transformaci směřující k efektivní a trvale udržitelné budoucnosti mobility.“

Hodnocení agentury EcoVadis se zaměřuje na čtyři oblasti: životní prostředí, pracovní právo a lidská práva, etiku a trvale udržitelné zásobování. Metodika vychází z mezinárodních standardů pro trvalou udržitelnost (Global Reporting Initiative, United Nations Global Impact, ISO 26000). Na řádný průběh hodnocení trvalé udržitelnosti dohlíží vědecký výbor složený z odborníků na trvalou udržitelnost a dodavatelské řetězce.
Agentura EcoVadis byla založena v roce 2007 a s globální sítí více než 85 000 hodnocených společností z více než 160 zemí a více než 200 odvětví je největším poskytovatelem hodnocení trvalé udržitelnosti firem.

DKV Euro Service je jedním z předních poskytovatelů služeb v oblasti mobility pro dopravní a logistický průmysl. Již od roku 1934 nabízí profesionálům v dopravě bezpočet služeb zaměřených na optimalizaci nákladů a efektivní řízení vozových parků na evropských silnicích. Mezi ně patří například bezhotovostní platby za produkty a služby u obchodníků se širokým portfoliem nabízených značek a také služby jednotné úhrady mýtného nebo vratek daně z přidané hodnoty či spotřební daně.

DKV Euro Service je součástí DKV MOBILITY. Společnost je zastoupena ve 45 zemích, zaměstnává více než 1 300 pracovníků po celé Evropě a v roce 2020 dosáhla objemu transakcí ve výši 9,3 miliardy eur. Aktuálně je v oběhu více než 5,1 milionu servisních karet DKV a palubních jednotek u přibližně 213 000 zákazníků. V letošním roce byla karta DKV vyhlášena posedmnácté za sebou „Nejlepší značkou“ v kategorii palivových a servisních karet.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TZ

Přečtěte si také

Back to top button