Železniční doprava

Od 1. září Pendolinem do Karlových Varů

Od 1. září bude Pendolino zajíždět na své trase Karlovarským krajem až do Karlových Varů. Večerní spoj směrem z Prahy dosud končil v Chebu a odtud jel ráno zpět. Při této příležitosti chtějí České dráhy a Karlovarský kraj představit Pendolino veřejnosti v Karlových Varech v sobotu 29. srpna 2020.

Pendolino pojede 29. srpna 2020 v 6:26 z Prahy, v 8:42 z Mariánských Lázní, v 9:04 z Chebu, v 9:35 ze Sokolova. Těsně před 10. hodinou dopolední bude na „horním“ nádraží v Karlových Varech. Odtud odjíždí zpět do Prahy v 13:37. Lidé uvidí během komentovaných prohlídek „kokpit“ strojvedoucího, zjistí, jak funguje palubní portál, a zavítat mohou do dětského koutku. Jednosměrná prezentační jízda bude stát z Mariánských Lázní, Chebu a Sokolova do Karlových Varů 20 korun a zakoupit ji mohou cestující přímo ve vlaku u průvodčího.

Přečtěte si také

V doprovodném programu se představí kromě výše uvedeného také krajská destinační agentura Živý kraj, s nabídkou výhod v rámci projekt Senior Pas se budou moci seznámit občané zejména vyššího věku. Návštěvníci mohou rovněž v průběhu prezentace přispět do veřejných sbírek vyhlašovaných Karlovarským krajem. Mediálním partnerem akce je Český rozhlas Karlovy Vary.

„Těší mě, že se nám společnými silami s Karlovarským krajem podařilo zavést přímé, velmi pohodlné spojení lázeňské metropole nejen s Prahou, ale také s Pardubicemi, Olomoucí a severní Moravou,“ říká Jiří Ješeta, člen představenstva a náměstek generálního ředitele ČD pro obchod, a doplňuje: „Za necelých 7 hodin cesty a bez přestupu tak lze urazit trasu mezi severní Moravou až do Karlových Varů dlouhou více než 600 kilometrů.“

Karlovarský kraj tak získá další příležitost rozvoje cestovního ruchu a spojení s ostatními částmi země. „Pro náš kraj je to velká událost, rychlovlak Pendolino nabízí moderní a komfortní možnost dopravy po železnici pro občany našeho regionu i pro budoucí návštěvníky z celé republiky. Od začátku září je to další z vítaných způsobů, jak se pohodlně dostat z Karlových Varů a Sokolova do Prahy, dále do Olomouce či Ostravy,“ vysvětluje hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis.

Přečtěte si také

Back to top button