Železniční doprava

RegioJet posílí před pátkem kapacitu vlaků z Česka na Slovensko

Dopravce RegioJet pracuje na tom, aby v následujících dnech maximálně posílil kapacitu svých spojů z Česka do Košic a Bratislavy.

Reagoval tak na pondělní rozhodnutí Slovenska přeřadit Českou republiku do skupiny takzvaných rizikových zemí. Informoval o tom mluvčí společnosti Aleš Ondrůj.

Dopravce předpokládá, že do pátku (18. 9.) bude chtít mnoho občanů a návštěvníků SR využít spojení na Slovensko tak, aby se vyhnuli karanténě. „Dá se předpokládat, že poptávka po cestování bude vysoká. Zároveň RegioJet posílí kapacitu spojů na cesty zpět ze Slovenska po následujícím víkendu,“ konstatoval Ondrůj.

S provozem spojů mezi Českem a Slovenské počítá dopravce i nadále, zatím omezení neplánuje. „Jako největší dopravce na dálkových trasách mezi ČR a Slovensku máme odpovědnost za zajištění spojení i v době zhoršené pandemické situace,“ dodal mluvčí.

Česko přibude na seznam takzvaných červených zemí. Potvrdil to premiér Igor Matovič (OĽaNO) v pondělí na brífinku během jednání ústředního krizového štábu.

Ve spolupráci
transport-logistika.cz
Zdroj
TASR

Přečtěte si také

Back to top button