Logistika a sklady

Nová fotovoltaická elektrárna na střeše haly Faiveley Transport Czech

Nová fotovoltaická elektrárna na střeše haly Faiveley Transport Czech. Evropský developer a vlastník semi-industriálních a logistických nemovitostí VGP pokračuje v instalaci střešních fotovoltaických elektráren na budovy ve svém stávajícím portfoliu. 

Nedávno zkolaudoval již druhou takovou, a to na hale společnosti Faiveley Transport Czech na předměstí západočeské metropole. Ve VGP Parku Plzeň byla uvedena do provozu fotovoltaická elektrárna o ploše 3 794 m2 a výkonu 799,94 kWp. Její připojení do veřejné distribuční sítě proběhlo začátkem září. 

Udržitelnost a energetická soběstačnost budovaného portfolia patří mezi hlavní cíle VGP. V rámci této nejnovější realizace bylo nainstalováno 1 739 kusů solárních panelů. Vyrobená elektřina bude spotřebována přímo v místě výroby a pokryje přibližně 20 % celkové roční spotřeby Faiveley Transport Czech. Ta se zaměřuje na vývoj a výrobu elektrických trakčních zařízení, pantografy a trolejbusové sběrače. Ve VGP Parku Plzeň sídlí již od roku 2015, přičemž využívá halu o velikosti 27 000 m2. Z pohledu životního prostředí bude docíleno úspory 397 tun emisí COročně, čemuž odpovídá ekvivalent 18 239 nově vysázených stromů.  

VGP Park Plzeň se nachází na přibližně 10hektarovém pozemku v průmyslové zóně Bručná v těsné blízkosti silnice E49 s napojením na dálnici D5 a poblíž nákupního a zábavního centra Olympia Plzeň. Lokalita má výborné napojení na sousední Německo a zároveň je velmi dobře dostupná hromadnou dopravou z centra Plzně. Areál s kapacitou téměř 50 000 mpronajímatelných ploch pro lehkou výrobu, logistiku a doprovodné komerční aktivity je aktuálně kompletně obsazen. Mezi jeho současné nájemce patří významné společnosti a zaměstnavatelé z celého Plzeňska jako jsou kromě Faiveley Transport Czech také DHL Express, Verhoek Europe, Assa Abloy ES Production, Crown Lift Trucks, Excell Czech či Copo Téxtil Portugal. 

Zdroj
VGP

Přečtěte si také

Back to top button