Letecká doprava

DB Schenker spustil leteckou linku spojující tři kontinenty

Pandemie COVID-19 mění i letecké linky. DB Schenker poprvé v historii nabízí vlastní lety pro přímé spojení mezi Amerikou, Evropou a Asií. Z mnichovského letiště odstartovaly první lety směrem k dalším dvěma kontinentům už začátkem ledna.

Nová nabídka přichází nad rámec již existujících dohod o vyčlenění přepravního prostoru, které má DB Schenker uzavřené s preferovanými leteckými partnery. Reaguje tím na pokračující nedostatek nákladních kapacit při osobních letech. Každý týden těchto 43 letů zvládne přepravit tolik nákladu, jako 135 osobních letadel.

Přečtěte si také

První nová trasa spojuje Chicago, Mnichov, Tokio a Soul, pak se vrací opět do Německa a pokračuje do USA. Provozují ji National Airlines a nabízí kombinovanou přepravní kapacitu 400 tun týdně. Koncem února bude zahájen provoz na druhé trase z Mnichova do Chennai a Chicaga s týdenní kombinovanou kapacitou 300 tun. Obě trasy budou fungovat alespoň rok, dokud se současnou náročnou situaci nepodaří stabilizovat.

Celkově DB Schenker řídí globální leteckou síť zahrnující téměř všechny kontinenty. Díky večerním odletům z klíčových leteckých uzlů na mnoha trzích se dají nastavit pozdější uzávěrky pro nakládky zásilek. Všechna letecká spojení zajišťují nákladní letouny Boeing 747 a Boeing 777.

V loňském roce vzrostl počet letů pod hlavičkou DB Schenker do rekordní výše. Ve snaze vykrýt chybějící kapacity z osobních letů vznikla celá řada nových spojení. Tento trend pokračuje i v letošním roce. Zájem o přepravy součástek pro automobilový průmysl nebo spotřebního zboží narůstá, zatímco nedostatek kapacit přetrvává. Významnou část potřebné kapacity v leteckých přepravách navíc představuje zdravotnický materiál, který zůstane tahounem poptávky i v roce 2021. Rozšířené kapacity leteckých přeprav od DB Schenker tak vytváří potenciál i pro přepravy vakcíny proti COVID-19.

Přečtěte si také

Back to top button