Letecká doprava

ŘLP se bude podílet na řízení provozu na Kanárských ostrovech

Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) se bude podílet na řízení leteckého provozu na Kanárských ostrovech na letištích na Lanzarote, Fuerteventura a La Palma.

ČTK o tom informovalo ŘLP. Kontrakt platí pět let, společnost jej poté může prodloužit o rok. Finanční stránku zakázky společnost neuvedla. Konkrétně bude ŘLP na španělských letištích zajišťovat technickou, výcvikovou a odbornou podporu na řídících věžích. “Vstupujeme na nové trhy. Vedle finančních příjmů z poskytování služeb a výcviku řídících letového provozu, bude úspěšná realizace projektu pro náš podnik znamenat také významnou referenci a získání zkušeností pro budoucí obdobné projekty například i mimo region EU,“ uvedl generální ředitel státní společnosti Jan Klas. 

    
Vítěznou nabídku na provozování navigačních služeb podala společnost SAERCO, v níž má ŘLP pětinový podíl. Saerco je první soukromou společností, která má ve Španělsku oprávnění zajišťovat služby leteckého provozu. Státní ŘLP s firmou Saerco spolupracuje od počátku letošního roku. 

    
Řízení letového provozu ČR vzniklo v lednu 1995. Poskytuje veřejné letecké služby uživatelům vzdušného prostoru Česka a na letištích Praha – Ruzyně, Brno – Tuřany, Ostrava – Mošnov a Karlovy Vary. V loňském roce společnost zvýšila hrubý zisk skoro o dvě třetiny na 203 milionů Kč.
 

Přečtěte si také

Přečtěte si také

Back to top button