Motorismus

Benzina na svých stanicích namontuje ionizéry vzduchu ničí COVID-19 i další viry a bakterie

Benzina, patřící do mezinárodní skupiny ORLEN, začala vybavovat své čerpací stanice moderními multifunkčními čističkami vzduchu. Ty odstraňují COVID-19 i ostatní viry a bakterie pomocí UV-C záření.

Čištění vzduchu probíhá dvoufázově pomocí vysoce kvalitních elektrostatických filtrů schopných odstraňovat i mikroskopické nečistoty. Pokrytí celé své sítě chce Benzina zvládnout do konce roku.

Multifunkční zařízení zajišťuje dezinfekci a sterilizaci vzduchu i filtraci částic v jedné jednotce. Inovativní přístroje využívají vysoce výkonné bakteriologické a virucidální UV-C lampy. UV-C záření způsobuje ničení bakterií, virů, plísní, hub a dalších mikroorganismů ve vzduchu.

„Bezpečnost zákazníků i pracovníků našich čerpacích stanic je pro nás na prvním místě. Jsme součástí kritické infrastruktury České republiky a našim úkolem je zajišťovat dodávky a prodej pohonných hmot v jakékoliv situaci. Náš úkol jsme splnili během jarního nouzového stavu a jsme připraveni jej plnit i nyní. Všechny čerpací stanice Benzina jsme již v březnu vybavili ochrannými přepážkami z plexiskla, dezinfekcemi i dalšími ochrannými prostředky. Nová investice do multifunkčních čističek vzduchu bojujících proti COVID-19 je dalším krokem ke zvýšení bezpečnosti našich zákazníků v této nelehké době,“ uvedl Tomasz Wiatrak, předseda představenstva skupiny Unipetrol, do které řetězec Benzina patří.

Přečtěte si také

Back to top button