Motorismus

CarNext poskytuje tříletou záruku

CarNext poskytuje tříletou záruku do konce června. Prodejce zánovních vozidel CarNext začal všem zákazníkům poskytovat tříletou záruku na automobily. Akce, která je na tuzemském trhu se zánovními vozy zcela výjimečná, poběží do konce letošního června. Firma ji připravila ve spolupráci s pojišťovnou Colonnade, předním hráčem v oblasti pojištění prodloužené záruky.

CarNext se specializuje na prodej aut vrácených po operativním leasingu od společnosti LeasePlan. Automobily v nabídce nejsou starší než pět let. Vesměs jde o vozy od prvního majitele, řádně servisované a s transparentní historií. 

CarNext poskytuje tříletou záruku

„Právě po takových autech je největší poptávka. Řidiči totiž mají jistotu, že nekupují „zajíce v pytli“. O vozech máme kompletní dokumentaci včetně faktur za opravy. V rámci důkladné předprodejní kontroly se snažíme odhalit případné nedostatky a následně je odstraníme. Ani přesto ale nemůžeme úplně vyloučit, že se objeví nějaká nečekaná závada. Proto přicházíme s akcí tříleté záruky,“ říká ředitel CarNextu Peter Škoda.

Záruka je poskytována formou pojištění a je součástí kupní ceny vozu. Zákazník už tedy za ni neplatí nic navíc. Pojištění AutoCheck od Colonnade kryje nepředvídatelné vnitřní mechanické nebo elektrické poruchy pojištěného vozidla vyžadující okamžitou opravu, případně výměnu vadné součástky, která tento stav způsobila. 

„V podstatě se jedná o smluvní záruku, která navazuje bezprostředně na záruku výrobce a majiteli garantuje až stoprocentní pokrytí nákladů na pozáruční opravy, konkrétně na materiál a práce. Díky tomu dokážeme eliminovat nejistotu zájemců o ojetá auta, kteří se vyrovnávají s obavami, jestli kupovaný vůz neskrývá závažné závady,“ vysvětluje Peter Škoda.

Smluvní záruka začíná běžet dnem, jenž je v pojistné smlouvě uvedený jako datum počátku pojištění. Zpravidla jde o datum sjednání pojištění, které se obvykle shoduje s termínem převzetí vozu. Záruka platí 36 měsíců, nebo do 150 tisíc najetých kilometrů, a to podle toho, která skutečnost nastane dříve. Kilometrový nájezd se přitom počítá od stavu tachometru v okamžiku koupě zánovního vozu. Spoluúčast je nulová. Záruka se vztahuje k VIN vozidla a je přenositelná na eventuálního dalšího majitele během sjednané doby pojištění, nebo do ujetí limitních kilometrů.

„Pro zákazníky CarNextu jsou k dispozici dvě varianty pojištění, které se liší rozsahem pojistného krytí. To se odvíjí od stáří vozu a stavu tachometru,“ dodává Daniel Haubert, Specialty Motor Manager pojišťovny Colonnade.

Exkluzivní varianta GOLD zahrnuje nejširší výčet krytých dílů a je určena pro vozidla do pěti let od první registrace a s méně než 160 tisíci najetými kilometry při vstupu do pojištění. Limit na jednu pojistnou událost činí u této varianty 100 tisíc korun a celkový limit na pojistné události se rovná pořizovací ceně automobilu.

Varianta SILVER je koncipována pro vozidla do deseti let od první registrace a do 200 tisíc najetých kilometrů při vstupu do pojištění. Limit na jednu pojistnou událost je 50 tisíc korun a celkový limit na všechny pojistné události 200 tisíc korun.

Zdroj
TZ
Back to top button