Motorismus

Kia si pro značkové financování vozů vybrala ESSOX

Společnost ESSOX se od 1. ledna se stala na tři roky výhradním finančním partnerem společnosti KIA MOTORS CZECH pro oblast financování vozidel.

Za dobu své existence prodala Kia na českém trhu přes 130 tisíc nových osobních automobilů. Aktuálně nabízí 9 modelů a 12 modelových variant – z toho 11 s alternativním pohonem (MHEV, HEV, PHEV, EV). Možnost poskytnout finanční služby při prodeji těchto vozidel je pro ESSOX skvělou příležitostí při rozvoji strategie komplexní elektromobility. V jejím rámci nabízí ESSOX financování nejen na koupi samotného automobilu, ale také souvisejících zdrojů elektrické energie, bateriových úložišť a nabíjecích stanic.

„Společnost ESSOX nás ve výběrovém řízení přesvědčila jasnou vizí dalšího rozvoje finančních služeb do budoucna. Zároveň nabídla nejlepší kombinaci podmínek pro dealery značky Kia a pro zákazníky, kteří se rozhodnou při koupi vozu využít značkového financování. Předpokládáme, že široké možnosti výhodného značkového financování budou v příštích letech hrát při prodeji automobilů mnohem vyšší roli než dosud. Nová spolupráce se společností ESSOX nám přitom umožní tento trend využít na maximum,“ říká Arnošt Barna, generální ředitel společnosti KIA MOTORS CZECH s tím, že ve stadiu úvah je například produkt zaměřený na financování elektromobilů a plug-in hybridních vozů. 

Arnošt Barna (FOTO: KMS)

„Z vítezství v tendru mám velkou radost a těším se na vzájemnou spolupráci. Kia má atraktivní nabídku automobilů a jsem přesvědčena, že naše odpovědné financování pomůže k novému vozu ještě větší skupině klientů. Já osobně se těším zejména na rostoucí počty profinancovaných vozů s alternativním pohonem,“ uvedla při podpisu smlouvy Jana Hanušová, generální ředitelka společnosti ESSOX.

Back to top button