Motorismus

Rekordní zájem o Trainee program Scanie pro absolventy

Není žádným tajemstvím, že současný generální ředitel a prezident Scanie, pan Martin Lundstedt započal svou kariéru u švédské automobilky v roce 1992 jako účastník Trainee programu pro talentované absolventy vysokých škol.

A je zřejmé, že jeho kroky by chtělo následovat stále více mladých lidí. Téměř tisícovka mladých mužů a žen se přihlásila na 20 volných míst, které Scania vypisuje v rámci absolventského Trainee programu na letošní podzim. Dne 16. února, kdy byla uzávěrka přihlášek, evidovala Scania o 40% zájemců více, než v loňském roce.
 
„Už loni vynaložilo při výběru uchazečů z řad studentů personální oddělení Scanie nemalé úsilí, aby se do programu dostali profesionálové v oborech, jež budou do budoucna pro společnost nejdůležitější,“ uvedla koordinátorka Trainee programu Lisa Nordin. „Letos jsme navíc tento program poprvé otevřeli také pro studenty bez znalosti švédštiny.“ Stejně jako v minulosti, také tentokrát jsou mezi žadateli většinou studenti ze Stockholm’s Royal Institute of Technology a Linköping University’s Institute of Technology.
 
V letošním roce ale Scania zaznamenala také výrazný nárůst zájmu mezi studenty z Luleå University of Technology a Lund University’s Faculty of Engineering. Program je otevřen pro studenty magisterského studia v oblastech strojírenství, informačních technologií a ekonomie. Zhruba třetinu přihlášených studentů tvoří v tomto roce ženy a cílem Scanie je zachovat přibližně stejný, nebo pro ženy ještě příznivější poměr i mezi přijatými talenty.
 
Pohovory se studenty s nejlepšími předpoklady začnou probíhat v březnu a o měsíc později bude dvacítce vybraných uchazečů nabídnut zaměstnanecký kontrakt v rámci Trainee programu. „Je povzbudivé vidět, jak obrovské množství uchazečů se nám přihlásilo. Bude mezi nimi ohromná konkurence a ani v nejmenším nepochybuji o vysoké kvalitě budoucích účastníků Trainee programu,“ dodala Lisa Nordin.
 

Přečtěte si také

Back to top button