Motorismus

TATRA dodá 41 hasičských speciálů do Německa

TATRA TRUCKS získala ve spoluprci se společností THT Polička velkou zahraniční zakázku na desítky hasičských speciálů určených pro německou spolkovou zemi Braniborsko. Navíc navzdory celosvětové pandemické krizi zaznamenala za první pololetí letošního roku dobré prodejní výsledky a meziročně navýšila výrobu.

Kopřivnická společnost TATRA TRUCKS je tradičním dodavatelem podvozků pro hasičská vozidla, která slouží po celém světě. Nejnověji získala ve spolupráci se svým dlouholetým partnerem THT Polička zakázku na 41 hasičských speciálů TATRA FORCE 4×4 s opcí na dalších 5 kusů pro hasičské jednotky spolkové země Braniborsko. Je to první takto velká objednávka hasičských vozů TATRA z Německa.

Přečtěte si také


Nové vozy budou zasahovat především v zalesněných oblastech, proto také německý zákazník požadoval vozy s velmi dobrou průchodivostí těžkým terénem. Ve výběrovém řízení dala hodnotící komise nakonec přednost vozům TATRA FORCE před modely jiných renomovaných značek. Kopřivnická TATRA TRUCKS dodá jako základ vozidla s konfigurací podvozku 4×4 vybavená motory Cummins standardu Euro 6 o výkonu 291 kW a automatickou převodovkou. Konstrukci a integraci hasičské nástavby má na starosti společnost THT Polička. Finálním dodavatelem je německý dealer vozů TATRA společnost Metallbau & Fahrzeughandel Friedrich. Braniborští hasiči mají podle smlouvy nové tatrovky dostat v letech 2021 a 2022.

Zakázka na více než čtyři desítky nových hasičských speciálů do Německa je potvrzením unikátních kvalit vozů TATRA a českých výrobců speciální záchranářské techniky. Navazuje také na podobně průlomovou zakázku na hasičské vozy pro izraelskou organizaci IFARA (Israeli Firefighting And Rescue Authority) z minulého roku. Na základě ní TATRA TRUCKS historicky poprvé dodala do této blízkovýchodní země pro místní záchranné složky hasičské speciály ve větším množství s příslibem na další rozsáhlejší spolupráci.

Přečtěte si také

Back to top button