Motorismus

V Jihlavě začne jezdit deset nových trolejbusů z Plzně

Do ulic Jihlavy vyrazilo deset nových dvanáctimetrových nízkopodlažních trolejbusůkoda ze Škoda Electric.

„Sedm vozidel bude vybaveno bateriovým pohonem, to znamená, že budou moci jezdit i v místech bez trolejového vedení. Tento typ vozů zatím v Jihlavě zatím chyběl,“ vysvětluje obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.


Právě trolejbusy s bateriemi jsou v současné době na trhu velmi žádané. „Dopravci s těmito trolejbusy obsluhují například nákupní nebo průmyslové zóny, části města za hranicí trolejové sítě,“ sděluje Radek Kapr. Výhodný je podle něj i fakt, že díky své flexibilitě mohou vozy jezdit i v případě výpadku proudu, nebo mohou na nezávislý pojezd bez problémů zvládat objízdné trasy mimo trolejové vedení. Jihlavské trolejbusy ujedou na baterie zhruba 12 kilometrů.

Bateriový trolejbus Škoda Electric 32 TR (FOTO: Škoda Electric)


První trolejbusy z plzeňské firmy, která je členem skupiny Škoda Transportation, zamíří na Vysočinu na začátku srpna. „Dodávku podle plánu dokončíme na přelomu srpna a září letošního roku,“ říká projektový manažer Škody Electric Tomáš Cabadaj.

Škoda Electric dodává nové trolejbusy pro řadu českých měst – například Teplice, Plzeň, Ústí nad Labem, České Budějovice, Pardubice nebo Brno.

Přečtěte si také

Back to top button