Silniční doprava

V Opavě začnou jezdit nové trolejbusy Škoda

Plzeňská Škoda Electric, člen skupiny Škoda Transportation, vyrobila pro opavský dopravní podnik pětici vozů typu Škoda 32 Tr. Náklady na nákup ve výši zhruba 57 milionů korun pomohou z větší části uhradit fondy Evropské unie. První cestující by se novými ekologickými vozy měli svézt koncem prosince letošního roku.

„Trolejbusy jsou plně klimatizované, což zejména v letních měsících jistě ocení řidiči i cestující. Vozy nabídnou prostorný interiér, moderní informační systém s LED obrazovkami. Samozřejmostí je kamerový systém monitorující interiér i nejbližší okolí vozu, což přispívá ke zvýšené bezpečnosti provozu,“ vysvětluje přednosti nových vozů obchodní manažer Škody Electric Radek Kapr.

Přečtěte si také

Nové vozy se v Opavě přiřadí k deseti škodováckým trolejbusům, které plzeňská firma do slezského města dodala v roce 2018. Vozy byly tehdy na rozdíl od aktuální zakázky navíc vybaveny pomocným bateriovým pohonem. „Trolejbusy s bateriemi mohou v Opavě jezdit i v místech, kde není trolejové vedení. To dopravci umožňuje nasazovat vozidla i mimo tradiční síť trolejbusových linek, využití moderních bateriových vozidel je tedy velmi flexibilní,“ sděluje Radek Kapr. Vozový park trolejbusů opavského dopravního podniku aktuálně čítá více než 30 ekologických vozidel v typickém červenobílém provedení.

Přečtěte si také

Back to top button