Motorismus

Volvo Trucks rozjelo s velkým zpožděním výrobu nové generace těžkých vozidel. Důvod nikoho nepřekvapí

Za zpožděním zahájení výroby nové generace těžkých nákladních vozidel Volvo FH, FH16, FMX a FM v továrnách ve Švédsku, Belgii a v Rusku stojí, jak jinak, než pandemie. Ta totiž vloni zastavila výrobu a Volvo Trucks muselo nejprve vyrobit již objednané vozy starší generace. K českým zákazníkům se tak novinka dostane buď koncem června, nebo až letní dostávce.

Nová řada těžkých nákladních vozidel byla původně uvedena na trh v Evropě v loňském roce a hned si získala velký zájem zákazníků. Vloni bylo objednáno více než 12 000 nákladních vozidel. Bohužel jejich sériová výroba musela být odložena.

Přečtěte si také

Vloni na jaře totiž továrny přestaly vyrábět, protože neměl lidi ani materiál. K postupnému obnovení došlo až po dvou měsících, naplno se linky rozjely ještě později. A tento skluz se samozřejmě nepodařilo dohnat, takže ačkoliv Volvo Trucks už představilo novou generaci, muselo ještě dovyrobit objednávky předchozí generace.

Jako první zahájila výrobu nové generace továrna v Tuve ve švédském Göteborgu, belgický Gent a ruská Kaluga budou následovat hned po ní.

Podle informací z českého zastoupení by se měly první objednané vozy u nás objevit buď v červnu, nebo až po letní pravidelné odstávce.

Přečtěte si také

Back to top button