Silniční doprava

Elektrické trucky Volvo testuje GEFCO

Elektrické trucky Volvo testuje GEFCO. GEFCO ve Francii testuje nákladní vozy na elektrický pohon. Denně najedou okolo 150 kilometrů při distribuci zásilek.

Logistický operátor GEFCO zahájila v polovině června, ve spolupráci s dlouholetým partnerem Thomas Bertou Transports, testování kamionů na elektrický pohon. Vozy značky Volvo FL Electric, vybrané společností GEFCO, najedou denně cca 150 kilometrů při distribuci zásilek zákazníkům v metropolitní oblasti normandského města Rouen. Cílem testu je prozkoumat životaschopnost řešení distribuce pomocí plně elektrického nákladního vozidla ve smíšeném městském a příměstském provozu. Baterie vozu se každý večer nabíjejí v pobočce GEFCO v Rouenu. Vyhodnocení na základě telematických dat shromážděných během testování bude provedeno po ukončení testů v průběhu letních měsíců.

Přečtěte si také

Elektrické trucky Volvo testuje GEFCO

Již více než dva roky testuje GEFCO vozidla s alternativními pohony s cílem nabídnout klientům nízkoemisní řešení pro jejich dodavatelské řetězce a učinit tak logistiku udržitelnější. Testovalo zkapalněný zemní plyn a stlačený zemní plyn a nedávno testovalo i bionaftu v severní Francii.

Pro metropolitní oblast kolem francouzského Lille již dnes využívá GEFCO dodávky na bioplyn. V České republice a na Slovensku GEFCO testovalo již v roce 2021 kamiony na LNG pohon, testy potvrdily kromě ekologického přínosu i provozní schopnosti. Vozidla byly zkoušeny na třech pravidelných mezinárodních trasách, celkově LNG kamion ujel během tří týdnů 8460 kilometrů. Spotřeba byla v průměru o 15% menší, než současná spotřeba dieselových kamionů, což znamená méně produkovaných emisí a nižší náklady.

Tyto iniciativy jsou součástí kontinuálního úsilí GEFCO o zlepšení environmentálního přístupu a jsou v souladu s ambiciózní ESG strategií, založenou na udržitelných řešeních dodavatelského řetězce.

Přečtěte si také

Back to top button